KHL: Slovan prehral s favorizovaným Petrohradom po predĺžení

NETKY.SK • 18 September 2015, 07:30 • 2 min
KHL: Slovan prehral s favorizovaným Petrohradom po predĺžení

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava uhrali v štvrtkovom zápase KHL na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu s SKA Petrohrad cenný bod, keď s obhajcom Gagarinovho pohára prehrali 1:2 až po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Na vedúci zásah fínskeho centra SKA Jarna Koskirantu zo 7. minúty odpovedal po bezgólovej druhej tretine v 52. minúte domáci obranca Cam Barker, keď si puk po jeho delovke kuriózne sám zrazil za chrbát brankár Iľja Ježov. V predĺžení napokon rozhodol o dvoch bodoch pre favorita Jevgenij Ketov. Hostia tak ukončili víťaznú sériu "belasých", ktorá trvala štyri stretnutia. V tabuľke Západnej konferencie patrí slovenskému zástupcovi s 15 bodmi piata priečka.

 

Zverenci trénera Miloša Říhu po dni voľna odohrajú ďalší zápas v sobotu, keď o 17.30 h privítajú opäť v domácej aréne Spartak Moskva.

 

KHL - základná časť:

Slovan Bratislava - SKA Petrohrad 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Góly: 52. Barker - 7. Koskiranta (Barabanov), 65. Ketov (Dadonov). Rozhodovali: Odinš, Ravodin - Tomilov, Gordenko, vylúčení: 6:4 na 2 min, navyše Čudinov (SKA) 10 min za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky a oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).

zostavy:

Slovan Bratislava: Garnett - Novák, Barker, Švarný, Starosta, Sersen, Mihálik, Kozák – Viedenský, Nedorost, Kašpar - Jeglič, Tičar, Nagy – Bartovič, Protasenja, Surový – Petráš, Lušňák, Skalický

SKA Petrohrad: Ježov - Belov, Čudinov, Jakovlev, Zubarev, Chafizullin, Kutejkin, Rukavišnikov, Judin - Lindström, Koskiranta, Barabanov - Dadonov, Šipačov, Burdasov - Ketov, Kablukov, Arťuchin - Ponikarovskij, Chochrjakov, Dergačov

 

Slovan začal proti favoritovi bez rešpektu, lenže kým domáce akcie zväčša končili na útočnej modrej, útočníci Petrohradu sa dokázali kombináciami dostať až pred Garnetta, ktorý musel byť v strehu. Už v 4. minúte unikol po Tičarovej strate puku a zaváhaní Švarného vo vlastnom oslabení Koskiranta, kanadský brankár ale vytiahol skvelý zákrok. Vzápätí si poradil aj so zakončením Dergačova. V 7. minúte už ho ale po akcii Barabanova na dvakrát prekonal osamotený Koskiranta a hostia viedli. Petrohrad mohol následne zvýšiť náskok, Garnett však výborne zakročil betónom proti strele Čudinova. Domáci si nevytvorili súvislejší tlak ani v presilovkách, za zmienku stoja iba delovky Švarného a Nováka, ktoré skrotil pozorný Ježov. Na konci tretiny nevyšlo "belasým" ani nádejné prečíslenie 3 na 1, ktoré prvý útok spackal.

 

Od druhej tretiny tréner Slovana Miloš Říha pomiešal útoky a zmeny tímu viditeľne prospeli. V 23. min. mieril Surový z otočky nad, následne aktivitu prvej formácie nekorunoval Nagy, ktorého prvá strela tesne minula cieľ a druhú zastavil Ježov. V polovici stretnutia mala po prihrávke Jegliča spoza bránky obrovskú možnosť na vyrovnanie jeho slovinská "dvojička" Tičar, center druhého útoku však zblízka trestuhodne netrafil odkrytú časť bránky. Každopádne, domáci v týchto chvíľach zatlačili súpera. V 37. minúte si z boku nakorčuľoval pred bránku SKA aktívny Surový, aj tentoraz jeho projektil letel nad.

 

Slovan otvoril tretie dejstvo dvoma presilovkami, v ktorých zovrel súpera do klieští, ale Petrohradčania aj vďaka spoľahlivému Ježovovi odolávali. Hru v týchto chvíľach drobili časté vylúčenia, terčom faulov hráčov SKA bol najmä technický Nagy. V 47. min. v početnej nevýhode odpálil puk z vlastného obranného pásma mimo hraciu plochu Tičar a domáci išli do troch, dlhé oslabenie 3 na 5 však zvládli. Skvelý Garnett si poradil s dorážkami Koskirantu i Dadonova. Hra gradovala, v 50. minúte Ježov s námahou vytlačil strelu Surového na žŕdku. O minútu sa už ale vypredaná hala dočkala, Barkerova delovka sa od zadného mantinelu odrazila pred bránku hostí a dovtedy pozorný Ježov si puk kuriózne sám zrazil za chrbát - 1:1. Slovanisti zacítili, že majú šancu uhrať výborný výsledok, museli si však dávať pozor na zadné dvierka. V 55. minúte Ketov a Kablukov v sľubných pozíciách iba tesne minuli domácu svätyňu.

 

Duel tak dospel až do predĺženia. V ňom oslabil svoj tím Barker, ktorý putoval na trestnú lavicu za nedovolené bránenie, "belasí" však oslabenie ustáli aj vďaka Garnettovi, Kanaďan sa zaskvel najmä pri delovkách Kutejkina. Na konci predĺženia však domáci neustrážili Ketova, ktorý po prihrávke Dadonova zblízka zavesil a rozhodol o dvojbodovom triumfe Petrohradu.

 

Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Ťažko sa mi tento zápas hodnotí, spokojný som, ale iba s určitými fázami. Samozrejme, narazili sme na silného súpera, s ktorým sme odohrali výborný zápas až do konca. Nezachytili sme prvú tretinu, v ktorej sme hrali veľmi zle, v druhej sme sa zlepšili. V závere nám už chýbali sily, hrali sme veľa oslabení. Trochu ma mrzí, že vydržíme neinkasovať počas dvojminútového oslabenia a nakoniec urobíme takú chybu, ktorá rezultovala vo víťazný gól hostí. Mám dojem, že doma nám stále chýba sebavedomie."

 

Michael Garnett, brankár Slovana: "Odohrali sme dobrý zápas, v tretej tretine sme dokázali vyrovnať, no zo záveru som veľmi sklamaný. Zostávala nám minúta, aby sme strhli víťazstvo na svoju stranu v rozstrele, no nechali sme si v predĺžení streliť gól. V obrane sme hrali dobre, ubránili sme veľa oslabení, chalani zblokovali množstvo striel. Zisk bodu ma teší, ale teraz cítim sklamanie, mohli sme mať aj dva."

 

Tomáš Surový, útočník Slovana: "Fanúšikovia vedia oceniť dobrý výkon a dnes nám zatlieskali aj po prehre. Zápas sa im musel páčiť, samozrejme, chceli sme ich potešiť víťazstvom, ale oni ocenili aj náš výkon v druhej a tretej tretine. Išli sme tvrdo za víťazstvom, škoda, že to nevyšlo."

 

Ladislav Nagy, útočník Slovana: "Šancí mám strašne veľa, len to tam nechce spadnúť. Je ale jedno, kto dáva góly, nemusím ich strieľať ja. Hlavné je, že mužstvo šlape a boduje. Dúfam, že pomôžem tímu v iných zápasoch a že sa rozbehnem."

 

Andrej Nazarov, tréner SKA: "Máme za sebou ťažký zápas. Stretli sme sa so silným súperom. Vedeli sme, že Slovan hral v uplynulom období veľmi dobre, jeho hru sme si na videu dôkladne rozobrali. Niečo sa nám dnes podarilo, iné nie, ale celkový výkon bol dobrý. Verím, že v ďalších zápasoch nadviažeme na tento úspech."

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. Jokerit Helsinki 9 8 0 0 1 27:10 24

2. CSKA Moskva 10 7 1 0 2 35:15 23

3. Torpedo N. Novgorod 10 5 1 3 1 22:18 20

4. Viťaz Moskovská oblasť 10 3 4 0 3 24:23 17

5. SLOVAN BRATISLAVA 9 4 1 1 3 23:16 15

6. Dinamo Moskva 9 4 1 1 3 28:22 15

7. Lokomotiv Jaroslavľ 10 4 1 1 4 21:17 15

8. SKA Petrohrad 10 4 1 1 4 26:23 15

---------------------------------------------------

9. Dinamo Minsk 8 4 0 2 2 20:29 14

10. Dinamo Riga 10 4 0 2 4 22:25 14

11. Medveščak Záhreb 10 2 2 3 3 24:29 13

12. HC Soči 8 3 0 1 4 15:19 10

13. Spartak Moskva 10 2 1 0 7 22:30 8

14. Severstaľ Čerepovec 9 1 2 0 6 1825 7

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies