KHL: Radivojevič sa upísal Slovanu do konca sezóny, nastúpi možno už v Čerepovci

NETKY.SK • 24 Október 2013, 10:32 • 2 min
KHL: Radivojevič sa upísal Slovanu do konca sezóny, nastúpi možno už v Čerepovci

MOSKVA - Vedeniu Slovana Bratislava sa vo štvrtok podarilo dotiahnuť prestup útočníka Branka Radivojeviča. Na stretnutí v Moskve s generálnym manažérom klubu Marošom Krajčim podpísal slovenský hokejový reprezentant kontrakt do 30. apríla 2014.

slovakia

left justify in out

Platnosť Radivojevičovej zmluvy ešte podlieha registrácii na centrálnej hráčskej matrike (CIB) v Moskve. K výprave sa 31-ročný krídelník pravdepodobne pripojí v sobotu v Čerepovci. Na drese bude nosiť svoje obľúbené číslo 92. 

"Branko je typ hráča, ktorého sme potrebovali. Je to veľký bojovník, srdciar, líder na ľade i mimo neho. Má bohaté skúsenosti nielen z KHL, ale aj NHL. Tímu v ťažkých zápasoch určite výrazne pomôže," povedal pre klubový web krátko po podpise zmluvy Maroš Krajči.

Radivojevič začínal s hokejom v Trenčíne, kde hral v dorasteneckej a juniorskej kategórii. Od sezóny 1998/1999 pôsobil piešťanský rodák v Belleville Bulls. V tíme OHL patril medzi najproduktívnejších hráčov. V ročníku 2000/2001 nazbieral v 61 zápasoch 104 bodov a jeho kvality si všimli po prvý raz v NHL. Za Phoenix Coyotes odohral 156 zápasov a na konto si pripísal 57 bodov. Jeho kroky ďalej smerovali do tímov Philadephie Flyers a Minnesoty Wild. Celkovo odohral v NHL 430 stretnutí s bilanciou 54 gólov a 69 asistencií. V sezóne 2008/2009 sa Radivojevič vrátil na starý kontinent a nepretržite pôsobil v KHL. V nej odohral za Spartak Moskva, Atlant Mytišči a naposledy Neftechimik Nižnekamsk spolu 297 stretnutí, v ktorých zaznamenal 198 bodov. Práve prostredie Slovana a Bratislavy by mohlo Radivojevičovi pomôcť ešte viac vylepšiť jeho osobné štatistiky v KHL.

Okrem úspešnej klubovej kariéry sa Radivojevič presadil tiež v drese slovenskej reprezentácie. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí bronzová medaila z MS 2003 a strieborná medaila z MS 2012. Hral aj v pamätnom semifinále ZOH 2010 vo Vancouveri proti Kanade. Za Slovensko odohral spolu 117 zápasov a strelil 20 gólov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies