REPORTÁŽ z Topfestu – Česko-slovenské legendy, fantastická atmosféra, horúčava aj víchrica!

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 13:53 • 2 min
REPORTÁŽ z Topfestu – Česko-slovenské legendy, fantastická atmosféra, horúčava aj víchrica!

Pozrite si, prečo nebola kapela Gladiator na 29. ročníku festivalu kompletná, kde sa zranil klávesák Lucie a ako sa hralo skupine Desmod v novej zostave! V reportáži sa dozviete aj to, ako dlho sa líči skupina KISS Forever Band do podoby kapely KISS!

slovakia

left justify in out

 

Festival v Častkovciach odštartovala prešovská skupina Hrdza. Potom si publikum zaspievalo so skupinou Gladiator hity Kúpim si pekný deň, Keď sa láska podarí, Bonboniéra či Medulienke.

 

img

 

„Hralo sa nám vynikajúco, veľmi sme si to užili. Síce bolo 36 stupňov Celzia, ale neprekážalo to, ľudia sa tešili a bavili. A preto sa to aj nám páčilo. Zahrali sme prierez našou tvorbou a aj novinku Štíty hôr. Sme radi, že sa fanúšikom páči. Dnes si s nami nezahral môj brat Maroš Hladký, ktorý náhle ochorel. Nahradil ho náš kamarát a technik Paťo Antal, ktorý veľmi dobré pozná naše pesničky. Marošovi želáme skoré uzdravenie,“ vysvetlil líder skupiny Miko Hladký.

 

 img

 

K výbornej festivalovej atmosfére prispela kapela Kollárovci, s ktorou si zatancoval celý areál. Po nich prišiel na pódium Peter Nagy so skupinou Indigo, ktorí rozparádili publikum hitmi Láska je tu s nami, So mnou nikdy nezostarneš či Svet je krásny zadok. Zahral aj novinku z ostatného albumu Petrolej s názvom Bez ženy som stratený.

 

img

 

„Hralo sa mi veľmi dobre. Pre nás muzikantov je veľmi dôležitá spontánnosť. Fanúšikovia hovoria, že vy nám dáte energiu, ale pri tom si nevšimnú, že my vysávame energiu z nich. Čiže je to taká výmena, ktorá nás strašne baví. Na Topfeste bola dokonalá festivalová atmosféra, po tých dvoch zamračených rokoch je konečne slnečno,“ nešetril chválou Peter Nagy.

 

img   

 

Potom sa nad festivalom strhla víchrica a organizátori museli kvôli bezpečnosti návštevníkov festival na tri hodiny prerušiť. Skupina Team s Pavlom Haberom a česká legenda Lucie sa na pódium už nedostali.

 

 img

 

„Naše koncertné leto je tento rok husté a česko-slovenské! Cestujeme Piešťany, Karlove Vary, Praha – samé dlhé prejazdy medzi Tatrami a Krkonošami. Koncert a festival je pre nás sviatok, na ktorý sa veľmi tešíme. Konečne sa vidíme osobne, čo je po tých dvoch rokoch pandémie fantastické. A pokiaľ to neprekazí počasie, tak ako dnes, tak lepší hudobný sviatok nepoznám,“ prezradil Michal Dvořák z kapely Lucie. 

 

 Mohlo by vás zaujímať: VIDEO: Legendárny Carlos Santana skolaboval na pódiu!

 

Po upokojení počasia vystúpila po polnoci punková formácia Konflikt. Druhý deň festivalu začal program na hlavnom pódiu Braňo Mojsej, ktorého vystriedala skupina Fuera Fondo. Potom už pódium patrilo skupine Desmod, ktorá vystúpila v novej zostave Kuly, bubeník Ján Škorec a noví členovia klávesák Zoli Tóth, gitarista Adam Mičinec, basgitarista Juro Varga a gitaristka Mirka Šimková. 

 

 img

 

„Bolo to naozaj úžasné. Hrali sme trošku skôr, ako sme zvyknutí. Ale ľudia prišli a dali nám neskutočnú energiu, výborne sa mi spievalo. Pokojne by som hral ešte hodinku navyše. Pre mňa boli uplynulé dva roky veľmi depresívne, strávil som  ich v garáži. Nevedeli sme, čo budeme robiť, čo nás čaká, a k tomu prišlo ešte aj rozdelenie kapely. Bolo to divoké. No a potom nová partia, s ktorou sme sa potrebovali zohrať. Na pódiu nás to spolu veľmi baví, myslím si, že toto je naša najsilnejšia zostava,“ tešil sa Mário Kuly KollárDesmodu.

    

Rockové pecky na festivale predviedli kapely Škwor, Heľenine oči a jeden z najlepších KISS revivalov na svete – maďarský Kiss Forever Band z Budapešti. Jediným členom, ktorý pochádza z Českej republiky je bubeník Radek Šikl.

 

img

 

„Nalíčiť sa do podoby Kissu mi trvá toľko, ako ženám namaľovať si linky, čiže asi hodinu. Hralo sa nám výborne, takéto veľké pódium je úžasné. Ja som síce na jednom mieste, ale gitaristi majú viac priestoru na pohyb. Ľuďom sa to páčilo a nám sa hralo fantasticky. Stretli sme sa niekoľkokrát so skutočnými kissákmi a veľmi nás chválili. Skrátka, hanbu im nerobíme,“ konštatoval s úsmevom Radek Šikl, bubeník Kiss Forever Band.

 

Najväčším ťahákom Topfestu bola už tradične najlepšia česká koncertná kapela Kabát, ktorá fanúšikom predviedla dokonalý rockový nášup. Celý festival si spolu s Kabátom 90 minút zaskákal a zaspieval megahity  Kto ví jestli,  Malá dáma, Pohoda či  Burlaci.

 

img

 

Na festivale si fanúšikovia mohli užiť aj menší Runay Stage, kde to odpálili kapely Zóna A, Sematam či Ploštín Punk. A predstavili sa tu aj víťazi Rockovej maturity a Skuteční ligy. Organizátorom festivalu je veľmi ľúto, že piatkový program narušilo nepriaznivé počasie. Snažia sa, aby fanúšikom vystúpenia kapiel vynahradili.

 

img

 

„Úprimne všetkým ďakujeme za podporu, účasť a za dôveru. Veľmi si vážime každého a uvedomujeme si, že ste to najdôležitejšie v skladačke Tpúfestu. Radi by sme vám umožnili vidieť skupiny Team a Lucie naživo, a preto intenzívne rokujeme o možnostiach, ako to urobiť. Prosíme Vás odložte si pásky na ruky,“ píše sa vo vyhlásení organizátora.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies