KHL: Exhibícia v Soči v znamení Mozjakina, Bartovič prišiel o rekord

NETKY.SK • 26 Január 2015, 09:48 • 2 min
KHL: Exhibícia v Soči v znamení Mozjakina, Bartovič prišiel o rekord

SOČI - Ľadový palác Boľšoj v Soči bol v nedeľu dejiskom ďalšieho exhibičného hokejového predstavenia v KHL.

slovakia

left justify in out

Vypredaná aréna videla v Zápase hviezd triumf výberu Východnej konferencie nad Západom v pomere 18:16, unikátneho gólové predstavenieho Sergeja Mozjakina, ale aj prekonanie rýchlostného rekordu Milana Bartoviča v súťažiach zručností z uplynulého roka. Absentovala len slovenská hráčska stopa, ktorá sa do tohtoročných nominácií nezmestila.

 

Hlavnému predstaveniu súčasných najlepších hráčov KHL z jej východnej i západnej časti predchádzal súboj veteránov. V ňom si tím Andreja Kovalenka poradil s výberom Valerija Kamenského 5:3. Následné úvodné buly očakávaného súboja vhodil prezident KHL Dmitrij Černyšenko spoločne s brankárskou legendou zbornej Vladislavom Treťjakom. Na ľade žiaril najmä útočník Metallurgu Magnitogorsk Sergej Mozjakin, ktorý k šiestim gólom pridal aj jednu asistenciu. Na druhej strane mu sekundoval Iľja Kovalčuk. Elitný krídelník SKA Petrohrad strelil štyri góly a na ďalšie dva prihral. 

 

 

Mozjakin sa stal navyše jediným hráčom, ktorý dosiaľ absolvoval všetkých sedem exhibícii KHL. "Je to vždy veľmi príjemné prísť a zahrať si. Všetci by sa mali snažiť, aby im účasť v Zápase hviezd bola odmenou. Mám rád tieto stretnutia pre dobrú atmosféru. Je tu navyše možnosť pobaviť sa s chalanmi a spoločne s nimi relaxovať," cituje tlačová agentúra TASS slová elitného zakončovateľa.

 

V súťažiach zručností, ktoré spestrili program nedeľňajšej exhibície, pre zmenu triumfovali hráči Západu v pomere 4:3. Rekordný zápis zaznamenal obranca Matt Gilroy z Atlantu Mytišči. Stal sa prvým hráčom, ktorému sa v súťaži presnosti streľby podarilo trafiť všetky štyri terče v bránke na štyri pokusy.

 

 

Ďalším rekordérom bol Wojtek Wolski z Nižného Novgorodu ako víťaz rýchlostnej súťaže. Časom 13,178 sekundy o tri desatiny prekonal doterajší rekord kapitána Slovana Bratislava Milana Bartoviča z vlaňajšej exhibície, ktorá sa konala v Slovnaft aréne. Tú okrem Bratislavy a Soči doteraz hostili aj Moskva, Minsk, Petrohrad, Riga a Čeľabinsk.

 

 

Tohtoročné dejisko hráčom vyhovovalo z rôznych uhlov pohľadov. Nielen pre atmosféru 12-tisícovej arény, ktorú pred rokom pokrstila olympijská hokejová elita, ale aj z hľadiska polohy. "Soči bolo skvelé. V Omsku máme teraz -30 stupňov celzia, no tu bolo plus pätnásť. Nemohli sme si priať nič lepšie. Bol to skvelý oddych a relax, ktorý pred ďalšími vypätými stretnutiami rozhodne neuškodil," uviedol pre oficiálny web KHL útočník Avangardu Denis Paršin. Kapitán Západu Kovaľčuk ho doplnil: "Bolo tu vynikajúce počasie, bol som spokojný so všetkým. Nebolo by zlé, ak by sa Zápas hviezd rozložil do budúcna aj do dvoch dní."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies