Kerry: V medzinárodnej koalícii proti IS je miesto aj pre Irán

NETKY.SK • 20 September 2014, 08:18 • 2 min
Kerry: V medzinárodnej koalícii proti IS je miesto aj pre Irán

NEW YORK - Americký minister zahraničných vecí John Kerry dnes povedal, že Irán by mohol zohrať určitú úlohu v celosvetovom úsilí o potlačenie extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), ktorá v súčasnosti ovláda veľké územia v Iraku a Sýrii. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Koalícia potrebná na zničenie IS nie je vo svojej podstate výlučne alebo dokonca primárne vojenská," uviedol Kerry na zasadaní Bezpečnostnej rady OSN (BR OSN) k situácii v Iraku. "(Koalícia) musí byť komplexná a musí počítať s úzkou spoluprácou vo viacerých aspektoch svojho úsilia. Svoju úlohu v nej môže zohrať takmer každá krajina sveta vrátane Iraku," dodal Kerry.
      

Islamský štát - donedávna nazývaný Islamský štát v Iraku a Levante - je radikálna islamistická teroristická organizácia pôvodom z Iraku. Na území, ktoré sa tejto výbojnej skupine podarilo dobyť, vyhlásila moslimský kalifát, samostatný štát rovnakého mena - Islamský štát. Islamský štát ovláda aj rozsiahle oblasti v Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies