Kenských lekárov uväznili za to, že neodvolali 2-mesačný štrajk a zomreli pacienti

NETKY.SK • 13 Február 2017, 11:02 • 2 min
Kenských lekárov uväznili za to, že neodvolali 2-mesačný štrajk a zomreli pacienti

NAIROBI - Sudkyňa v Keni poslala do väzenia siedmich predstaviteľov lekárskych odborov za to, že neodvolali dvojmesačný štrajk lekárov v štátnych nemocniciach, počas ktorého zomrelo pre nedostatočnú zdravotnú starostlivosť najmenej desať ľudí.

slovakia

left justify in out

Sudkyňa Hellen Wasilwová dnes uviedla, že už nemohla ďalej odkladať súdne rozhodnutie, ktoré predtým pozastavila pod podmienkou, že lekári štrajk odvolajú. Za lepší plat a lepšie pracovné podmienky štrajkuje najmenej 5000 lekárov.

 

Lekári chcú, aby vláda zaviedla do praxe zvýšenie platov, ktoré obsahuje dohoda podpísaná v roku 2013. Na základe tejto dohody by sa ich platy zvýšili o 180 percent. V súčasnosti dostávajú lekári priemerný základný plat 400-850 dolárov mesačne - pre porovnanie, parlamentný poslanec v Keni zarába takmer 14.000 dolárov mesačne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies