Keňa hostí viac ako 1 milión zahraničných migrantov, informuje Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM)

NETKY.SK • 8 Marec 2024, 18:00 • 2 min
Keňa hostí viac ako 1 milión zahraničných migrantov, informuje Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM)

NAIROBI - Podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) Keňa vo svojich hraniciach hostí viac ako 1,05 milióna zahraničných migrantov.

slovakia

left justify in out

Sharon Dimancheová, vedúca misie IOM v Keni, vo štvrtok na ženskom fóre v kenskom hlavnom meste Nairobi povedala, že medzinárodní migranti pozostávajú z utečencov a iných migrantov hľadajúcich bezpečie a príležitosti v krajine. "Väčšina zahraničných migrantov pochádza z afrických krajín susediacich s Keňou," hovorí Dimancheová.

Povedala, že Somálsko je krajinou pôvodu najväčšieho počtu migrantov v Keni, za ktorým nasledujú Uganda, Južný Sudán a Konžská demokratická republika.

Predstaviteľ migračnej agentúry OSN dodal, že jedným z hnacích motorov medzinárodných migrantov vstupujúcich do Kene je politická nestabilita a negatívne dôsledky klimatických zmien v ich domovských krajinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / John Okoyo
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies