Zuzana Čaputová: Politická situácia sa po vymenovaní novej vlády aspoň trochu upokojila

NETKY.SK • 25 Jún 2021, 13:28 • 2 min
Zuzana Čaputová: Politická situácia sa po vymenovaní novej vlády aspoň trochu upokojila

BRATISLAVA - Prezidentka dnes povedala, že politická situácia sa po vymenovaní novej vlády aspoň trochu upokojila, najmä kvôli novému politickému lídrovi Eduardovi Hegerovi.

slovakia

left justify in out

Zuzana Čaputová to povedala v  relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo. Zdôraznila, že zatiaľ nevidí výsledky veľkých reforiem avizovaných v Programovom vyhlásení vlády SR.

 

Prečítajte si tiež: Prezidentka zaželala ľuďom zasiahnutých tornádom na Južnej Morave veľa síl. Zároveň ocenila súčinnosť slovenských zdravotníkov


„Jednotlivé kroky, ktoré avizujú jednotliví ministri sú spochybnené ostatnými koaličnými partnermi alebo ministrami iných rezortov. Čo nasvedčuje, že konflikty v koalícii pretrvávajú. Možno nie sú také výrazné,“ dodala s tým, že konflikty sú na úkor rýchlosti prijímania zmien.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Jediný spôsob na zastavenie delta variantu je podľa prezidentky SR očkovanie


Prezidentka vidí „istú štandardnosť procesov“Vysvetlila, že mnohé dôležité veci sa prijímajú cez poslanecké návrhy a nie cez štandardný proces. „Alebo sa dajú výrazné legislatívne zmeny do medzirezortného pripomienkového konania ako akýsi pokus, ako verejnosť zareaguje. Pričom kvalita toho návrhu je veľmi slabá,“ povedala Čaputová. Dodala však, že vláda robí aj množstvo dobrých krokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona