Kehmová potvrdila: Schumacher sa bude liečiť doma

NETKY.SK • 9 September 2014, 15:42 • 2 min
Kehmová potvrdila: Schumacher sa bude liečiť doma

LAUSANNE - Rekordný šampión Formuly 1 Michael Schumacher sa zo zranení, ktoré utrpel koncom roka na lyžovačke vo Francúzsku, bude ďalej liečiť v domácom prostredí.

slovakia

left justify in out

Uviedla to manažérka 45-ročného sedemnásobného majstra sveta F1 Sabine Kehmová, ktorej slová sprostredkovala agentúra dpa. 
      

Bývalý pilot prestížneho seriálu bol päť a pol mesiaca v umelom spánku. Zranil sa 29. decembra 2013 pri páde na lyžiach v stredisku Meribel. Po náraze do kameňa utrpel ťažký úraz hlavy s poranením mozgu. V nemocnici v Grenobli podstúpil dve operácie a od začiatku bol udržovaný v umelom spánku. "Čaká nás dlhá a náročná cesta. Sme však radi, že jeho rehabilitácia môže pokračovať doma," uviedla Kehmová. 
      

Od konca januára začali lekári Schumachera z kómy prebúdzať, až začiatkom apríla však začal "vykazovať známky prebúdzania a vedomia." "Schumi" od júna rehabilitoval na klinike v Lausanne, kam ho previezli z nemocnice v Grenobli. 
      

Francúzski vyšetrovatelia vylúčili, že Schumacher išiel pred pádom rýchlo. "Išiel primerane k lyžiarovi svojej úrovne a jazdu prispôsobil aj terénu," uvádza sa v stanovisku vyšetrovateľov. 
      

Zdravotný stav slávneho pretekára F1 bol častou témou špekulácií a rôznych fám. Ako na tom Schumacher skutočne je, však lekári verejne neprezradili. "Žiadame všetkých, aby rešpektovali súkromie Michaelovej rodiny a aby nevznikali špekulácie ohľadom jeho stavu," povedala Kehmová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies