KDH sa opäť nepodarilo presadiť zákon o ochrane subdodávateľov

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 11:55 • 2 min
KDH sa opäť nepodarilo presadiť zákon o ochrane subdodávateľov

BRATISLAVA - Poslanci opozičnej KDH opäť v parlamente neuspeli so svojím návrhom zákona na ochranu subdodávateľov. Plénum Národnej rady (NR) SR ho totiž pri dnešnom hlasovaní neposunulo do druhého čítania.

slovakia

left justify in out

Kresťanskí demokrati už tento zákon parlamentu predkladajú po štvrtý raz a podľa nich by mohol pomôcť živnostníkom a malým a stredným podnikateľom so splácaním faktúr od veľkých firiem, ktorým dodávajú tovar či služby na zákazky financované z verejných zdrojov.

 

Zákon bol podľa podpredsedu KDH Jána Hudackého teraz v pléne už v jeho upravenej podobe. "Bol viac modifikovaný na širší reťazec subdodávateľov," priblížil. V prvých návrhoch sa totiž strana zamerala len na riešenie vzťahov v základnom reťazci, a to medzi obstarávateľom, generálnym dodávateľom a subdodávateľom.

 

V praxi však existuje veľa prípadov, keď má subdodávateľ ďalších subdodávateľov, preto KDH rozšírilo záber zákona. "Nie raz sa objavuje až sedem stupňov v tomto reťazci. Tento návrh zákona tak už bral do úvahy aj vzťahy medzi subdodávateľmi navzájom," dodal Hudacký.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies