KDH sa nezúčastní na hlasovaní o odvolaní Figeľa

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 16:19 • 2 min
KDH sa nezúčastní na hlasovaní o odvolaní Figeľa

BRATISLAVA – Poslanci NR SR za KDH sa nezúčastnia na hlasovaní o odvolaní Jána Figeľa z postu podpredsedu NR SR. Dnes to v parlamentnej rozprave oznámil predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Abrhan.

slovakia

left justify in out

„Rozhodnite si to sami,“ povedal Abrhan. Zároveň zdôraznil, že on i poslanci KDH zvolili Petra Pellegriniho za predsedu NR SR. „Nechcete byť predsedom všetkých, len poslancov Smeru,“ uviedol s tým, že Pellegrini mu nezavolal ako predsedovi klubu KDH a nepovedal, čo Smer-SD chystá. „ Nič ste nepovedali. Považujem to za nekorektné,“ konštatoval. 

 

Abrhan pripomenul, že za vlády Ivety Radičovej vtedajšie vládne strany nesúhlasili s mnohými vecami, ktoré robil Robert Fico ako premiér, ale za vlády Radičovej bol zvolený za podpredsedu NR SR. „Sedel vzadu a vykrikoval. Neodvolávali sme ho za to, čo napáchal ako predseda vlády. Trpeli sme to, lebo sme vedeli, že práva menšiny patria k demokracii. Symbolom demokracie v parlamente je deľba pozícií medzi vládu a opozíciu. Dnes parlamentná demokracia v NR SR končí,“ 

 

Abrhan tiež zablahoželal poslancovi Smeru-SD Antonovi Martvoňovi. „Blahoželám Martvoňovi, konečne sa mu splní sen, bude kontrolovať SIS,“ uviedol Abrhan. (Abrhan je predsedom Výboru NR SR na kontrolu SIS. Opoziční poslanci sa vzdajú všetkých funkcií po odvolaní Figeľa – poznámka SITA). Abrhan však upozornil, že aj v Smere sú rozličné názory na odvolanie Figeľa. „Videl som návrh na odvolanie. Podpísalo ho 45 poslancov za klub Smeru. Kde boli ostatní, prečo nepodpísali všetci,“ opýtal sa. 

 

Alojz Přidal z KDH vyhlásil, že Smer-SD pomohol opozícii a spojil ju. „Neviem si predstaviť, že by KDH alebo iná strana išla do vlády s Robertom Ficom. Včera sa začal počiatok Ficovho konca,“ vyhlásil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies