KDH prijalo Ivana Štefaneaca za člena hnutia, v Európskom parlamente má už troch poslancov

NETKY.SK • 24 November 2015, 08:28 • 2 min
KDH prijalo Ivana Štefaneaca za člena hnutia, v Európskom parlamente má už troch poslancov

BRATISLAVA – Europoslanec Ivan Štefanec sa stal členom KDH. Rozhodlo o tom predsedníctvo hnutia, ktoré schválilo jeho prijatie. Štefanec začiatkom roka odišiel z SDKÚ-DS. KDH má tak v Európskom parlamente troch poslancov.

slovakia

left justify in out

Okrem Štefanca aj Annu Záborskú a Miroslava Mikolášika. Ako povedal Štefanec pre agentúru SITA, kresťanská demokracia stála pri zrode myšlienky európskej integrácie a aj u nás bola motorom pozitívnych zmien v spoločnosti. „V KDH nachádzam to, čo Slovensko a Európa potrebujú najviac: stabilitu, zodpovednosť a úctu k tradíciám, ale aj odbornosť, odhodlanie k reformám a solidaritu s tými, ktorí to naozaj potrebujú,“ povedal. Základom stabilnej spoločnosti a rastúcej ekonomiky je podľa neho silná stredná vrstva tvorená vzdelanými a sebavedomými ľuďmi - živnostníkmi a malými podnikateľmi, učiteľmi, lekármi, odborníkmi vo svojom odbore. „Bude mi cťou pracovať spolu s kolegami z KDH na tom, aby sa ľuďom na Slovensku žilo lepšie a aby dostávali to, čo si zaslúžia," dodal.


Ivan Štefanec si podal prihlášku v kresťanskodemokratickom klube Petržalka. Predseda hnutia Ján Figeľ jeho krok privítal: "Na zdravom raste hospodárstva a zamestnanosti nám prioritne záleží. Preto pozývam do politiky a k spolupráci skúsených a kompetentných ekonómov. Ivan Štefanec je výraznou posilou ekonomického tímu KDH," povedal Figeľ pre agentúru SITA s tým, že sa tým aj rozširuje počet europoslancov za KDH na troch. Vo voľbách do EP získalo hnutie 13,2 % hlasov a len tesne mu ušiel tretí mandát.


Štefanec je druhým bývalým podpredsedom SDKÚ-DS, ktorý vstúpil do KDH. Straníckej funkcie sa vzdal minulý rok pre nesúhlas s Pavlom Frešom. Začiatkom novembra KDH prijalo za člena aj ďalšieho bývalého podpredsedu SDKÚ-DS a súčasného poslanca NR SR Jozefa Mikuša. Ten sa po rokoch vrátil do KDH, keďže v KDH pôsobil v 90. rokoch. Neskôr zakladal s Mikulášom Dzurindom SDKÚ-DS.


Okrem Ivana Štefanca boli do KDH prijatí aj ďalší žiadatelia o členstvo. "Predsedníctvo KDH rozhoduje v tomto roku o prijatí nových členov často, keďže prichádzajú početné prihlášky od bývalých členov strany SDKÚ-DS a hnutia NOVA. Potvrdzuje sa tým záujem o hodnotovú, kresťanskodemokratickú politiku," dodal Ján Figeľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies