KDH navrhuje zrušiť povinnosť rodičov hlásiť starostlivosť o deti

NETKY.SK • 9 September 2014, 14:03 • 2 min
KDH navrhuje zrušiť povinnosť rodičov hlásiť starostlivosť o deti

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) chce zrušiť povinnosť rodičov, ktorých deti nechodia do škôlky, hlásiť na úradoch práce, ako sa starajú o deti.

slovakia

left justify in out

Ako povedala dnes na tlačovej besede poslankyňa hnutia Monika Gibalová, ide o nadbytočné opatrenie, ktoré zasahuje do práv rodičov. Upozornila, že Úrady práce a sociálnych vecí od 1. februára tohto roka evidovali 4 509 rodičov, ktorí mali povinnosť oznámiť, ako zabezpečujú výchovu svojich 4 562 detí. Povinnosť si splnilo 3 850 rodičov. Úrad vyzval rodičov na splnenie povinnosti v 428 prípadoch, z ktorých ani na výzvu nereagovalo 22 rodičov. "Kontrola nedostatky nezistila,“ upozornila Gibalová.


Povinnosť rodičov oznámiť úradu práce a sociálnych vecí spôsob zabezpečenia starostlivosti o dieťa vo veku od troch rokov veku dieťaťa do začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky sa zaviedla novelou zákona o prídavku na dieťa, ktorá nadobudla účinnosť od 1. februára tohto roka. Podľa Gibalovej rodičia nemusia uvádzať v oznámeniach pravdu a preto sa stávajú len formalitou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies