Kažimír: Eurozónu irituje spôsob komunikácie gréckej vlády o reformách

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 17:27 • 2 min
Kažimír: Eurozónu irituje spôsob komunikácie gréckej vlády o reformách

BRUSEL - Ministri financií eurozóny (Euroskupina) dnes v súvislosti s návrhom reforiem v Grécku prijmú iba bežné oznámenie, možno nejaké upozornenie ohľadom spôsobu komunikácie gréckej strany, ktoré poškodzuje celkový obraz možnej spolupráce, ale nejaké konkrétne výsledky alebo rozhodnutie o peniazoch sa nedá očakávať.

slovakia

left justify in out

Uviedol minister financií SR Peter Kažimír po príchode do Bruselu na zasadnutie Euroskupiny. Neformálne združenie ministrov financií eurozóny sa bude dnes prioritne venovať zoznamu reforiem, ktoré grécka vláda predložila minulý týždeň. 
     

Šéf Euroskupiny Jeroen Dijsselbloem ešte pred rokovaním ministrov upozornil, že zoznam reforiem, ktorý Atény predložili takzvanej Trojke veriteľov (Európska komisia, Európska centrálna banka a Medzinárodný menový fond), ani zďaleka nie je dokončený.
     

V podobnom duchu vystúpil aj Kažimír, keď upozornil, že mediálne očakávania sú oveľa väčšie, ako je samotná skutočnosť. Dodal, že o Grécku bude dnes Euroskupina rokovať tak, ako vždy, pričom ministri podrobne zhodnotia situáciu, v akej sa táto krajina nachádza.
     

Poznáme list, ktorý bol zverejnený, aj s konkrétnymi opatreniami. Členské krajiny eurozóny ich musia zhodnotiť, nemajú však dosť informácií, aby vedeli analyzovať tento text, zhodnotil situáciu Kažimír. Dodal, že zatiaľ sú to "iba slová na papieri, pričom kľúčové sú čísla a tie vedia ministrom doručiť hlavné inštitúcie (Európska komisia, Európska centrálna banka a Medzinárodný menový fond) spolu s Grékmi.
     

Kažimír dal za pravdu Dijsselbloemovi, ktorý kritizoval, že Atény od posledného stretnutia v tomto formáte spravili veľmi málo.
     

"Čas naozaj rýchlo beží, o to je situácia zložitejšia. Pre nás všetkých je iritujúci spôsob komunikácie, v ktorom pokračujú predstavitelia gréckej vlády," uviedol minister. Euroskupina podľa jeho slov musí počkať na stanovisko Trojky, čo je v súlade so stanovenými pravidlami hry.
     

"Je správne, že niekto nezávislý a s odbornou kapacitou vyhodnotí čo je pravda a čo je len prianie," uzavrel Kažimír.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies