EÚ navrhla ďalších 500 miliónov eur na vojenskú pomoc pre Ukrajinu

NETKY.SK • 8 Apríl 2022, 06:05 • 2 min
EÚ navrhla ďalších 500 miliónov eur na vojenskú pomoc pre Ukrajinu

BRUSEL – Predseda Európskej rady Charles Michel vo štvrtok na sociálnej sieti Twitter uviedol, že šéf európskej diplomacie Josep Borrell navrhol navýšiť vojenskú pomoc pre Ukrajinu o ďalších 500 miliónov eur. Tento krok musí ešte schváliť 27 členských krajín EÚ.

slovakia

left justify in out

„Po rýchlom schválení sa (suma) poskytnutej podpory EÚ na vojenské vybavenie pre Ukrajinu zvýši na 1,5 miliardy eur,“ napísal Michel na Twitteri. EÚ už predtým v rámci nového fondu – Európskeho mierového nástroja (EPF) – schválila miliardu eur na vojenské dodávky pre ukrajinské sily brániace sa pred ruskou ofenzívou, pripomína agentúra AP.

 

 

Tento nástroj má pomôcť ukrajinskej armáde „brániť územnú celistvosť a suverenitu krajiny“ a chrániť civilné obyvateľstvo. Členské krajiny EÚ a NATO však možnosť priamej vojenskej intervencie na Ukrajine odmietajú.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Šanca pre talentované deti! Vracia sa Čekyho hudobný labák



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies