V Česku sa začalo s očkovaním, ako prvý dostal vakcínu premiér Andrej Babiš

NETKY.SK • 27 December 2020, 10:58 • 2 min
V Česku sa začalo s očkovaním, ako prvý dostal vakcínu premiér Andrej Babiš

PRAHA - V Česku očkovaciu kampaň proti koronavírusu odštartoval premiér Andrej Babiš, ktorý vakcínu dostal v nedeľu ráno v Ústrednej vojenskej nemocnici v Prahe.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Tento rok bol najhorší v našich moderných dejinách. Vakcína, ktorá prišla, je nádejou, že sa vrátime do normálneho života," povedal Babiš.

 

Premiér zároveň oznámil, že Česká republika bude mať nakoniec k dispozícii 15,9 milióna dávok vakcíny proti COVID-19. "Je to väčšie množstvo, ako bolo zverejnené. Budeme mať očkovacej látky naviac," doplnil Babiš. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

 



Podľa predsedu českej vlády sa v krajine bude očkovať pravdepodobne počas obdobia deviatich mesiacov. "Je to logisticky veľmi zložité. Musíme začať čo najskôr a vakcíny sa musia použiť do troch dní," konštatoval Babiš.

 

Spoločne s premiérom sa nechala zaočkovať aj 95 ročná veteránka Emilia Řepíková, ktorá sa zúčastnila na bojoch počas druhej svetovej vojny. "Trochu to štíplo, ale inak nič," povedala veteránka po podaní vakcíny. 

 

Česká republika má aktuálne k dispozícii 9750 dávok vakcíny proti koronavírusu. Prvá dodávka očkovacích látok od spoločností Pfizer a BioNTech do Česka dorazila v noci na sobotu. Teraz je dostupná v štyroch pražských a dvoch brnianskych nemocniciach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona