Kažimír: Daňovou reformou inšpirujeme Čiernu Horu

NETKY.SK • 6 Júl 2017, 17:52 • 2 min
Kažimír: Daňovou reformou inšpirujeme Čiernu Horu

BRATISLAVA/PODGORICA - Minister financií SR Peter Kažimír prijal pozvanie ministra financií z Čiernej Hory Darka Radunoviča, s ktorým dnes rokuje v Podgorici. Hlavnou témou stretnutia je reforma daňovej politiky a účtovníctva štátu, ktorú chce Čierna Hora realizovať.

slovakia

left justify in out

Ministri financií a experti oboch ministerstiev rokujú o konkrétnych možnostiach spolupráce. Slovensko ponúka Čiernej Hore svoju expertízu z reforiem riadenia verejných financií. Situácia v Čiernej Hore je aj vzhľadom na veľkosť krajiny podobná, ako bola situácia na Slovensku, preto je prirodzené, že sa kolegovia z tejto krajiny zaujímajú o skúsenosti Slovenska.

 

Slovenské ministerstvo financií spolupracuje s rezortom financií Čiernej Hory už vyše sedem rokov. V súčasnosti sú experti z MF SR zapojení do zlepšovania systému účtovníctva a výkazníctva verejného sektora a podpory prechodu na systém akruálneho účtovníctva. V minulosti sa MF SR podieľalo na budovaní kapacít MF ČH na makroekonomické a fiškálne prognózovanie, ekonomické analýzy či na tvorbe metodiky ESA.

 

Cieľom MF SR je vytvárať dlhodobé väzby s partnermi a rozvíjať cielenú spoluprácu s konkrétnymi výsledkami. Preto využíva prednostne model spolupráce „šitej na mieru“ a sústreďuje sa prednostne na spoluprácu s vysokou pridanou hodnotou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies