Kažimír: Cítim širokú podporu pre zavedenie odvodovej odpočítateľnej položky

NETKY.SK • 28 August 2014, 12:05 • 2 min
Kažimír: Cítim širokú podporu pre zavedenie odvodovej odpočítateľnej položky

BRATISLAVA - Zástupcovia zamestnávateľov a zamestnancov podporujú zavedenie odvodovej odpočítateľnej položky zo zdravotných odvodov. Konštatoval to dnes minister financií Peter Kažimír (SMER-SD) na rokovaní tripartity v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Cítim širokú podporu pre zavedenie odvodovej odpočítateľnej položky pre zamestnancov aj zamestnávateľov, ktorá vedie k tomu, že čisté príjmy kategórie zamestnancov do 500 eur stúpajú a náklady práce v tejto oblasti zase pre zamestnávateľov klesajú," uviedol Kažimír.
      

Podľa predbežných odhadov rezortu financií štát bude zavedenie odpočítateľnej položky stáť 150 miliónov eur. Novú odpočítateľnú položku si budú môcť podľa návrhu MF SR uplatniť zamestnanci s príjmom od 380 eur do 494 eur. Najvyššia hranica príjmu by sa ale mohla ešte posunúť. "Koľko budeme mať peňazí, toľko tá hranica bude. To je otázka možností rozpočtu, o ktorých budeme vedieť viac v septembri, októbri a v novembri. Predpokladám, že odpočítateľnú položku budeme finišovať až v Národnej rade SR," priblížil Kažimír s tým, že pri jej zavádzaní bude rezort spolupracovať aj so zdravotnými poisťovňami. "Legislatíva je viac-menej pripravená, bude prijímaná cez zdravotnícke zákony v kombinácii so zákonmi z rezortu financií. Potrebujeme súčinnosť zdravotných poisťovní, zatiaľ cítime veľkú opatrnosť," dodal Kažimír.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies