Upratovanie v záhrade ešte nikdy nebolo také jednoduché

NETKY.SK • 15 November 2021, 11:00 • 2 min
Upratovanie v záhrade ešte nikdy nebolo také jednoduché

Veľké upratovanie sa bežne robí na jar a na jeseň, menšie ale stále pomerne rozsiahle upratovanie vykonávame bežne v sobotu. Ak nám ostane čas aj cez týždeň, sme radi, keď stihneme aspoň utrieť prach. Priznajme si, že upratovanie v sobotu nestačí. Najmä, ak máte doma malé deti alebo štvornohých miláčikov. Ako si ale nájsť čas na upratovanie?

slovakia

left justify in out

Hovorí sa, že niekedy je menej viac. Pri upratovaní to platí tiež. Nemusíte mať doma desiatky čistiacich prostriedkov a niekoľko druhov upratovacích nástrojov. Čo keby sme vám povedali, že vám stačí jeden? Počuli ste už o tlakovom čističi?

 

Tlakový čistič je elektrický prístroj, ktorý funguje na základe silného prúdu vody. Tlakový čistič sa skladá z troch častí, ktoré predstavujú samotný základ prístroja. Je to hadica, čerpadlo a tryska, ktorá je vysokotlaková.

 

Prečo by ste mali zvážiť kúpu tlakového čističa?

 

Ušetríte vodu – ak by ste umývali napríklad terasu obyčajnou hadicou, miniete oveľa viacej vody, nakoľko si na hadici neviete nastaviť tlak a silu prúdu. Ušetrená voda = ušetrené peniaze.

 

Ušetríte čas – s tlakovým čističom máte upratané za pár minút.

 

Ušetríte miesto – tlakové čističe sú väčšinou spratné, stačí vám málo miesta niekde v technickej miestnosti alebo na povale a máte vyriešené.

 

Najmä teraz na zimu je vhodné upratať terasu. Znamená to, že treba využiť ešte posledné pekné jesenné dni a pustiť sa do toho.

 

1. Rastliny – ak máte na terase živé rastliny, je potrebné ich preniesť dovnútra, aby vonku nezamrzli.

 

2. Poodnášať textilné látky – ak máte na terase sedačky, poodnášajte z nich podsedáky, deky a vankúše, čím zabránite ich navlhnutiu.

 

3. Upraviť okolie – ak okolo terasy vyrástla nepekná burina alebo sú kríky príliš vysoké, zoberte ešte krovinorez a upravte okolie, na jar potom budete mať menej práce.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies