Kažimír: Ak Gréci referendom odmietnu reformy, ich banky asi neotvoria s eurom

NETKY.SK • 1 Júl 2015, 13:52 • 2 min
Kažimír: Ak Gréci referendom odmietnu reformy, ich banky asi neotvoria s eurom

BRATISLAVA - Ak Gréci v referende koncom týždňa odmietnu reformy, grécke banky už asi nikdy nebudú otvorené s platnou menou euro.

slovakia

left justify in out

"Toto riziko si musia uvedomiť všetci ľudia v Grécku," uviedol po dnešnom rokovaní vládneho kabinetu minister financií SR Peter Kažimír (Smer-SD).
     

"Myslím si, že grécky premiér Tsipras sa vo vnútri Syrizy pridal na stranu tzv. hardlinerov, ktorí sú v prospech Grexitu a bankrotu Grécka ako takého. Toto môže byť jeden zo spôsobov, ako zvyšovať pravdepodobnosť odmietnutia zoznamu reforiem, ktoré budú predmetom gréckeho referenda," podčiarkol.
     

Kažimír zároveň potvrdil, že existuje pri rokovaniach s Gréckom skupina krajín, do ktorej patrí aj Slovensko, ktoré od Grécka "tvrdo vyžadujú plnenie si domácich úloh". "Problémom pre nás totiž je, že legitímna grécka vláda, ktorá s nami päť mesiacov sedela za rokovacím stolom, vyzýva grécky národ, aby hlasoval proti (reformám). Toto je kľúčový problém," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies