Vláda schválila zvýšenie príspevkov za ubytovanie odídencov

NETKY.SK • 16 Jún 2022, 13:10 • 2 min
Vláda schválila zvýšenie príspevkov za ubytovanie odídencov

BRATISLAVA – Cieľom zmeny je motivovať poskytovateľov ubytovania k udržaniu ubytovacích kapacít a tiež rozšíreniu ponuky ubytovania zo strany súkromného aj neziskového sektora.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z návrhu o poskytovaní príspevku za ubytovanie odídenca, ktorý schválila vláda na štvrtkovom online zasadnutí. Príspevok sa podľa nariadenia poskytuje od začiatku júna do konca septembra. Príspevok za ubytovanie odídenca nad 15 rokov bude osem eur za jednu noc. Za ubytovanie odídenca, ktorý nedovŕšil 15 rokov, poskytne štát štyri eurá za noc.

 

img

 

V nebytových priestoroch, slúžiacich na krátkodobé ubytovanie, bude podľa materiálu príspevok vyplácaný vo výške 12 eur za noc ubytovania odídenca nad 15 rokov. V prípade odídencov do 15 rokov bude príspevok šesť eur za noc. Nariadenie taktiež určuje aj maximálnu výšku príspevku, ktorú je možné vyplatiť za poskytovanie ubytovania v nehnuteľnosti slúžiacej na bývanie, podľa počtu miestností.

 

img

 

V prípade jednej obytnej miestnosti bude maximálna výška 570 eur. Za dve izby bude vyplatených najviac 860 eur. Za tri miestnosti vyplatí štát maximálne 1 140 eur a za štyri a viac izieb 1 430 eur. Vzor zmluvy o poskytovaní ubytovania zostáva podľa rezortu vnútra nezmenený. Novým nariadením zároveň štát zohľadňuje výdavky ďalších oprávnených osôb súvisiacich s poskytovaním ubytovania, podotkol šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

 

Možno vás zaujme: Boris Kollár sa vyjadril, kto nesie priamu politickú zodpovednosť za stav s medveďmi



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona