Katarzia zverejnila videoklip k piesni Hodinový hotel

NETKY.SK • 2 December 2016, 10:33 • 2 min
Katarzia zverejnila videoklip k piesni Hodinový hotel

BRATISLAVA - Slovenská speváčka a hudobníčka Katarzia zverejnila videoklip k piesni Hodinový hotel. Interpretka sa v novinke predstavila spolu s ďalšími ľuďmi v karavane, kde inhalujú "plyn lásky".

slovakia

left justify in out

"Zobrazenie hodinového hotela sme riešili najdlhšie. Nechceli sme, aby pôsobilo prvoplánovo. Nakoniec kameraman Tomáš Kotas prišiel s myšlienkou 'dreamostroja' a nám to zapadlo do konceptu, kde ľudia pocity šťastia inhalujú bez toho, aby ich reálne prežívali. Dreamostroj nakoniec vyrobil Tomáš Bukáček a my sme si na začiatku povedali, že to chceme natáčať ako R'n'B klip, čo vytvára zámerný kontrast," prezradil režisér klipu Tomáš Bláha.

 

Klip nadväzuje na text skladby Hodinový hotel, ktorú Katarzia napísala v roku 2014 a vydala ju na tohtoročnom albume Agnostika. "Text je o dnešných nestálych vzťahoch. Roly muža a ženy sa posunuli a sú iné ako kedysi. Ženská emancipácia, túžba po slobode, sebeckosť a večné hľadanie identity prinášajú neistotu do pevnosti vzťahu. Predstavy z minulosti o večnej láske bez bolesti a rozchodov získavajú trhliny," uviedla speváčka, ktorá použila ako symbol problémov vo vzťahoch práve hodinový hotel. "Hodinový hotel v nás zostáva ako memento povrchnosti a neschopnosti verbálnej komunikácie, ktorú sa márne snažíme nahradiť rýchlym a prchavým telesným kontaktom," dodala.

 

 

Speváčka, gitaristka a skladateľka Katarzia, vlastným menom Katarína Kubošiová, začala písať texty už ako trojročná, vtedy ešte s pomocou babky. Z rodnej Nitry išla študovať do USA, kde napísala prvú skladbu. Po návrate sa chcela stať herečkou, no nakoniec začala študovať scenáristiku. V roku 2013 vydala debutový album Generácia Y, ktorý nominovali na Radio_Head Award.
Informácie pochádzajú od Alexandra Čerevku z vydavateľstva Slnko Records a z archívu agentúry SITA.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies