Katarina Korcek vydáva debutový album 21st Century Movie

NETKY.SK • 13 December 2016, 08:16 • 2 min
Katarina Korcek vydáva debutový album 21st Century Movie

BRATISLAVA - Po pôsobení v skupinách Made II Mate a Lady Kazoo vydáva Katarina Korcek na konci roku 2016 debutový album 21st Century Movie. Na február plánuje pôvodom Slovenka, ktorá do roku 1990 žila v USA a následne sa vrátila do svojho rodiska, špeciálny krst svojho sólového debutu plného autorských a spoluautorských piesní.

slovakia

left justify in out

Každá z trinástich popových piesní v štýle funk, soul či blues má svoj vlastný, osobitý príbeh z Katkinho života v USA a na Slovensku. Nielen ako autorské dielo v zmysle hudobného a textového nápadu, skladby sa v čase prostredníctvom rôznych spoluprác s hudobníkmi občas úplne zmenili. "Keď som kvôli evidencii vydania albumu sedela nad jednotlivými skladbami a spisovala muzikantov a ďalších spolupracovníkov - kto všetko sa podieľal, spolupodieľal, zasahoval autorsky, aranžérsky či producentsky, zrazu som mala zapísané dve plné strany papiera. Bola a stále som veľmi vďačná každej osobe, ktorá na ňom spolupracovala len tak - z radosti z mojej hudby," uviedla k albumu speváčka, ktorá pôsobí na domácej hudobnej scéne viac ako 20 rokov.

 

Katarina spieva v angličtine, ktorú považuje za svoj rodný jazyk. Témou jej textov je nielen láska v rôznych podobách, ale aj niekoľko vážnejších, pokorných a silných osobných tém. Napríklad, pieseň pre matku. Asi najznámejšou skladbou na albume je Strawberry Kisses, ktorá sa objavila v slovenských rádiách ešte v období činnosti kapely Lady Kazoo. Pieseň, ktorú Katarina Korcek vybrala ako pilotný singel albumu má názov Darkness. "Vznikla v období, keď sa mi všetko naokolo zdalo cudzie. Mala som pocit, že musím všetko akosi prežívať sama. Často som upadala do melanchólie. Môj jediný priateľ v tom čase bola akurát tá temnota, ktorá nemá svoju hĺbku, ani vek, ani zvuk či tvár, len prosto je. Plánujeme k nej nakrútiť aj videoklip podľa predlohy, ktorá sa mi prisnila," prezradila.

 

Album produkovali Vrabec a Martin Gašpar, mixoval a mastroval Ján Machut. Katarina Korcek spolupracovala aj s časťou dychovej sekcie Swing Society Orchestra (J. Chorvát, S. Šimek, J. Slezák), v niektorých piesňach nájdu poslucháči aj tzv. umelé "dychy", o tie sa postaral Martin Gašpar. "Odporúčam urobiť si malý test a prvýkrát počúvať album bez náhľadu do bookletu - skúste si tipnúť, ktoré sú živé a ktoré nie. Výsledok vás možno prekvapí," poznamenala s úsmevom speváčka. Album si vydáva sama, vychádza v polovici decembra a predobjednať si ho môžu fanúšikovia na zijemehudbou.sk.

 

Na novinke 21st Century Movie hosťujú Dano Heriban, Maťo Zajko, Vrabec, Martin Gašpar, Michal Žáček, Juraj Tatár a Silvia Josifoska. Krst debutového albumu pripravuje Katarina Korcek s aktuálnou kapelou na 24. februára 2017. V bratislavskom Majestic Music Clube vystúpia Silvia Josifoska, Jerguš Oravec a ďalší, po dlhom čase sa na pódiu ukážu aj Made II Mate. "Môj dlhoročný priateľ Robo Roth bude tiež prekvapením večera. Verím, že sa program bude páčiť, čaká nás ešte veľa práce," avizuje speváčka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies