Katarína Knechtová si užíva turné s Cigánskymi Diablami

NETKY.SK • 23 Október 2014, 13:02 • 2 min
Katarína Knechtová si užíva turné s Cigánskymi Diablami

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Katarína Knechtová si užíva aktuálne turné s Cigánskymi Diablami. Interpreti už majú za sebou koncerty v Rožňave a Vranove nad Topľou.

slovakia

left justify in out

Čaká ich ešte dvanásť vystúpení, pričom podujatie, ktoré sa malo konať 27. októbra v Považskej Bystrici, preložili na 27. februára 2015. "Koncerty sú podľa mňa veľmi krásne. Myslím, že sa nám podarilo spojiť tieto dva odlišné hudobné svety. Na pódiu sa stále niečo deje, menia na nálady, žánre. Spôsob prevedenia jednotlivých skladieb, ktoré hráme živelne aj intímne. Teším sa z každého koncertu a vychutnávam si spievanie rôznych žánrov, kde môžem ukázať inú spevácku polohu. Ľudia tú energiu cítia. A veľmi ma tiež bavia ľudové piesne," uviedla Knechtová.

 

Hudobníčka má pri koncertovaní iný pocit, aký máva na festivaloch. Podľa nej za to môže aj veková pestrosť publika. "Na koncerty chodí veľmi rôznorodé publikum. Je to pre mňa nová situácia. V hľadisku sú aj 70-roční ľudia, aj mladí ľudia, deti, dokonca raz bolo aj batoľa. Je to celkom iný pocit ako hrať na festivale, kde ľudia kričia, pískajú. V divadle to má svoju vážnosť. Mám veľa pozitívnych reakcií na prevedenie piesní Spomaľ a Muoj Bože, ale aj na cigánske piesne, ktoré sa snažím spievať po svojom, no živelne. Veľký úspech majú virtuózne kúsky, ktoré predvádza Ernest Šarközi," vyjadrila sa. 

 

 

Katarína Knechtová sa narodila 14. marca 1981 v Prešove. V roku 1996 sa stala členkou začínajúcej skupiny IMT Smile, ktorá s ňou v zostave vydala prvý počin Klik-klak (1996). Ich cesty sa však rozišli a Knechtová založila kapelu Peha. Táto formácia vydala štyri radové štúdiovky - Niečo sa chystá (1999), Krajinou (2001), Experiment (2003) a Deň medzi nedeľou a pondelkom (2005). Držiteľka niekoľkých speváckych ocenení sa v roku 2008 vydala na sólovú dráhu. Prvý sólový album Zodiak (2008) obsahuje piesne ako Vo svetle žiariacich hviezd, V tichu či Muoj Bože. V roku 2010 speváčka nadviazala spoluprácu s uznávaným producentom a koncertným bubeníkom Depeche Mode Christianom Eignerom. Výsledkom ich spolupráce je album Tajomstvá (2012) či nedávny singel Naveky. V roku 2012 tiež vydala eponymnú štúdiovku s kapelou The Cubes. 

 

Orchester Cigánski diabli je osemčlenný súbor, ktorý zaznamenal obrovský ohlas nielen u publika, ale aj u hudobnej kritiky. Za sebou majú napríklad vystúpenia v prestížnych koncertných sálach ako je Berlínska filharmónia či Istanbulský Is Sanat, ale predstavili sa aj v Južnej Kórei, Anglicku, Austrálii, Kanade, Japonsku alebo Číne. Na konte majú albumy ako Cigánski diabli (2007), Diabolské Vianoce (2007), Dobré časy (2008) či Adagio & Furioso (2010). 

 

Zostávajúce termíny turné: 
28. októbra - Modra 
29. októbra - Bardejov 
9. novembra - Humenné 
10. novembra - Košice 
11. novembra - Trenčín 
17. novembra - Nitra 
18. novembra - Trnava 
19. novembra - Púchov 
24. novembra - Žilina 
25. novembra - Martin 
8. decembra - Bratislava 
27. februára - Považská Bystrica 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies