Holandsko dokázalo vyhrať až v nadstavenom čase a stalo sa druhým finalistom Ligy národov

NETKY.SK • 7 Jún 2019, 09:22 • 2 min
Holandsko dokázalo vyhrať až v nadstavenom čase a stalo sa druhým finalistom Ligy národov

GUIMARAES - Vo finále premiérovej edície Ligy národov sa stretnú futbalisti domáceho Portugalska s holandskou reprezentáciou. "Oranjes" si vo včerajšom napínavom zápase poradili s Angličanmi až po predĺžení, aj keď po prvom polčase prehrávali 0:1.

slovakia

left justify in out

Diváci boli od začiatku zápasu svedkami obojstranne ofenzívneho futbalu. Angličania pohrozili v 3. minúte, Sanchov centrovaný oblúčik bol však pre Sterlinga privysoký. Na opačnej strane Bergwijn otestoval pozornosť Pickforda, ktorý stál na správnom mieste a loptu bez problémov chytil. De Ligt sa vo vlastnej šestnástke previnil nedovoleným zákrokom na Rashforda a faulovaný hráč z nariadenej jedenástky poslal Angličanov do vedenia.

 

 

Angličania siahli v polčasovej prestávke po vynútenej zmene, zraneného Rashforda nahradil Kane. V 55. minúte urobil Walker hrúbku pri rozohrávke, ale Depay sa unáhlil so streľbou a jeho pokus zo strednej vzdialenosti Pickford zneškodnil. Holanďania nevedeli nájsť účinný recept na presadenie sa cez zhustený val, až v 73. minúte im priniesla úspech štandardná situácia. De Ligt si šikovne medzi troch hráčov súpera nabehol na roh a na jeho hlavičku nemal Pickford nárok - 1:1.

 

 

O desať minút mohol prinavrátiť Anglicku vedenie striedajúci Lingard, ktorý si šikovne zbehol do "uličky" na prihrávku od Sterlinga a poslal loptu po ľavej ruke Cillessena, ale hlavný rozhodca po konzultácii s VAR neuznal gól pre tesný ofsajd. 

 

 

Duel dospel do predĺženia, v ktorom boli Holanďania aktívnejší a po zmätkoch v obrane súpera išli do vedenia, keď si vlastný gól strelil Walker - 2:1.

 

 

Onedlho mohol Depay zvýšiť náskok, ale Pickford reflexívne vyboxoval loptu po jeho hlavičke. Snaha Angličanov o vyrovnanie nepriniesla úspech, jeho hráči boli v predfinálnej fáze zbrklí a nepresní. V 114. minúte po fatálnej hrúbke Stonesa s Barkleym pochoval ich nádeje pohotový Promes - 3:1.

 

 

semifinále Ligy národov 2018/2019:

Holandsko - Anglicko 3:1 po predĺžení (1:1, 0:1)

Góly: 73. De Ligt, 97. Walker (vlastný), 114. Promes - 32. Rashford (z 11 m). Ž

 

nedeľa 9. júna:

 

o 3. miesto /Guimaraes/

15.00 Švajčiarsko - Anglicko

 

finále /Porto/

20.45 Portugalsko - Holandsko

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies