Katar pripustil možnosť s ôsmimi štadiónmi pre MS 2022

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 12:23 • 2 min
Katar pripustil možnosť s ôsmimi štadiónmi pre MS 2022

DAUHA - Katarskí organizátori futbalových majstrovstiev sveta 2022 sa stále ešte nerozhodli, či postavia dvanásť nových štadiónov, ako to sľúbili vo svojej úspešnej kandidatúre.

slovakia

left justify in out

V pondelok sa objavili informácie, že v krajine vyrastie od základov iba osem dejísk. Záležitosť je v štádiu riešenia, konečnú verziu návrhu posúdi Medzinárodná futbalová federácia (FIFA). Podľa organizačného výboru je bežné, že usporiadateľ prehodnocuje pôvodné plány.

 

"Rovnakým procesom prešli všetci predchádzajúci hostitelia. Katar je vo fáze výberu konečnej verzie. Minimálny požadovaný počet je osem, maximálny dvanásť štadiónov," uviedli Katarčania v oficiálnom vyhlásení. Redukciu pôvodnej vízie naznačil generálny sekretár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jérome Valcke už vlani v máji. Avizoval vtedy "pragmatické riešenie". 

 

Katar pri výbere dejiska nečakane zdolal konkurentov z USA, Japonska, Kórejskej republiky aj Austrálie. Dodnes sa vynárajú podozrenia z korupcie a oveľa vážnejší ako počet štadiónov je problém s extrémne vysokými teplotami v tradičnom letnom čase konania šampionátu. Stále sa však nerozhodlo, či sa bude hrať v prijateľnom zimnom termíne. Navyše sa pridružili obvinenia, že v Katare pracujú stavební robotníci zo zahraničia v neľudských podmienkach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies