Katalánski predstavitelia popreli, že ich USA varovali pred útokom v Barcelone

NETKY.SK • 31 August 2017, 14:58 • 2 min
Katalánski predstavitelia popreli, že ich USA varovali pred útokom v Barcelone

MADRID - Regionálne úrady v Katalánsku dnes popreli správy médií, že predstavitelia amerických protiteroristických zložiek ich varovali pred plánovaným útokom v Barcelone.

slovakia

left justify in out

Pripustili však, že z iných zdrojov, ktoré nepokladajú za veľmi dôveryhodné, dostali tipy o prípadných útokoch. Šéf katalánskeho rezortu vnútra Joaquim Forn dnes povedal, že ich nevarovala ani americká Ústredná spravodajská služba (CIA), ani americké Národné protiteroristické centrum (NCTC). Forn dodal, že takéto varovania by prišli cez štátne kanály.

 

Noviny El Periódico so sídlom v katalánskej metropole Barcelona napísali, že USA poslali 25. mája varovanie regionálnej katalánskej polícii, v ktorom sa osobitne spomínala známa promenáda Las Ramblas, obľúbená u turistov.

 

Útok dodávkou zo 17. augusta na promenáde Las Ramblas si vyžiadal 14 ľudských životov. Ďalšiu osobu dobodal barcelonský útočník na smrť, keď bol na úteku. Pri inom útoku v neďalekom pobrežnom letovisku Cambrils zahynula jedna osoba.

 

Veľvyslanectvo USA v španielskom hlavnom meste Madrid vyhlásilo, že sa nemôže vyjadrovať k tajným záležitostiam.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies