Kaštieľ v Palárikove sa stane významným lesníckym miestom

NETKY.SK • 3 December 2017, 18:23 • 2 min
Kaštieľ v Palárikove sa stane významným lesníckym miestom

BRATISLAVA – Štátny podnik Lesy SR a jeho Lesnícke a drevárske múzeum udelia v stredu 6. decembra titul významného lesníckeho miesta Poľovníckemu kaštieľu v Palárikove v okrese Nové Zámky. Pri príležitosti 70. výročia vzniku správy štátnych lesov v Palárikove bude pre verejnosť otvorená expozícia zameraná na lesníctvo a poľovníctvo v tejto obci.

slovakia

left justify in out

Informoval hovorca Lesov SR Radko Srnka. Palárikovský kaštieľ prešiel v novodobej histórii viacerými prestavbami pod taktovkou štátnych lesov. "Snúbi sa v ňom poľovnícka tradícia s novodobou starostlivosťou o lesné hospodárstvo," povedal Srnka.  

 

Súčasťou aktu udelenia významného lesníckeho miesta bude i otvorenie Lesnej správy Palárikovo, ktorá sa do novovytvorených priestorov neďaleko kaštieľa presťahovala znovu po troch rokoch, po organizačných zmenách v roku 2013.

 

Na programe je i slávnostné otvorenie expozície Lesníctvo a poľovníctvo v Palárikove, ktorú pripravilo Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene. "Expozícia ponúka návštevníkovi pohľad na kaštieľ z historického, lesníckeho a poľovníckeho hľadiska vo vývojovom spektre – od vlastníctva šľachtickej rodiny po prevzatie štátnymi lesmi, ktoré majú v správe lesné hospodárstvo i starostlivosť o bažantnicu," priblížil Srnka. Expozíciu dopĺňajú zbierkové predmety, trofeje a historické fotoalbumy z lesných správ v Palárikove a Gabčíkove. Dlhodobá expozícia bude verejnosti prístupná v rámci návštevníckeho poriadku kaštieľa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies