Kaštieľ v Jelšave a kostol v R. Brezove ožijú koncertmi chrámovej hudby

NETKY.SK • 17 Jún 2023, 11:30 • 2 min
Kaštieľ v Jelšave a kostol v R. Brezove ožijú koncertmi chrámovej hudby

Jelšava/Rimavské Brezovo - 14. júna (TASR) - Historické pamiatky na Gemeri ožijú v nedeľu koncertmi chrámovej hudby. Konať sa budú v kaštieli v Jelšave i v gotickom kostole v obci Rimavské Brezovo.

slovakia

left justify in out

Koncerty chrámovej hudby na Gemeri sa konajú v rámci festivalu organovej a starej hudby Vivat vox organi, ktorého 11. ročník odštartoval uplynulý víkend v Banskej Bystrici. Tento rok sa organizátori podujatie rozhodli rozšíriť aj do priestorov historických pamiatok na Gemeri. Chrámovú hudbu si tak budú môcť diváci vypočuť v nedeľu o 15.00 h v coburgovskom kaštieli v Jelšave a o 18.00 h v evanjelickom kostole v Rimavskom Brezove. "Na návštevníkov čaká koncert gregoriánskeho chorálu v podaní ružomberskej Schola Cantorum Rosenbergensis. Toto teleso má za sebou viac ako dvadsať rokov pôsobenia a okrem Slovenska vystupovalo tiež v Poľsku, Nemecku, Francúzsku či Maďarsku," uviedol hlavný organizátor podujatia a zástupca občianskeho združenia (OZ) Vivat vox organi Matúš Kucbel. Festival Vivat vox organi 2023 organizuje OZ spoločne s BBSK, celkovo ho tvorí 17 koncertov, ktoré vyvrcholia 28. decembra Vianočnou Pastorellou v kostole v Radvani v Banskej Bystrici. Vstup na nedeľné koncerty na Gemeri je bezplatný, z dôvodu obmedzenej kapacity priestorov je však potrebné si miestenku rezervovať na emailovej adrese organ.spaniadolina@gmail.com. Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. TASR o tom informovala hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja Lenka Štepáneková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies