Karlík s Vrabcom vybojovali na MEJ v Reykjavíku historické striebro v bowlingu

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 10:19 • 2 min
Karlík s Vrabcom vybojovali na MEJ v Reykjavíku historické striebro v bowlingu

REYKJAVÍK - Dvojica Roman Karlík a Tomáš Vrabec sa postarala o historický úspech slovenského bowlingu na medzinárodnom podujatí, keď na prebiehajúcich majstrovstvách Európy juniorov v Reykjavíku vybojovala v silnej konkurencii strieborné medaily.

slovakia

left justify in out

Vrabec s Karlíkom podali v kategórii chlapčenských dvojíc životný výkon v semifinále, kde si poradili s holandským párom Yorik van Deutecon a Mike Bermann. V napínavom súboji rozhodli v závere šnúrou strikových hodov o postupe do historického finále v pomere 443:405.

 

V dueli o titul čakal Slovákov ešte zdatnejší súper William Svensson a Robert Lindberg zo Švédska, ktorému napokon podľahli 384:506. Napriek prehre Karlík finálovým výsledkom 201 a Vrabec 183 bodov výborne reprezentovali Slovensko.

 

"Chlapci zabojovali a prekvapili tak celú európsku špičku v tomto športe, kde so Slovenskom nikto nerátal. Naraz máme vicemajstrov Európy. Šampionát pokračuje do nedele, kde sú na programe ešte súťaže družstiev a jednotlivcov, v ktorých veríme v ďalší úspech," uviedol v správe zaslanej TASR prezident Slovenského bowlingového zväzu Vladimír Merkovský.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies