Kapsch chce inštalovať mýtny systém v Rusku a Slovinsku

NETKY.SK • 30 November 2011, 05:45 • 2 min
Kapsch chce inštalovať mýtny systém v Rusku a Slovinsku

Kapsch chce inštalovať mýtny systém v Rusku a Slovinsku

slovakia

left justify in out

img

Rakúska spoločnosť Kapsch TrafficCom chce inštalovať svoj mýtny systém v Rusku a v Slovinsku. V Rusku na budúci týždeň predloží úradom svoju poslednú záväznú ponuku a vedenie spoločnosti očakáva, že výsledky tendra budú známe ešte do konca roka. V Slovinsku sa tender na mýto pre nákladné autá ešte len rozbieha. O jeho víťazovi by sa malo rozhodnúť vo februári. Hodnota oboch projektov sa v rakúskej firme odhaduje spolu na 400 miliónov eur.
Kapsch TrafficCom si vlani upevnil pozície aj v mýtnom systéme Spojených štátov, do rozšírenia ktorých investoval 53 miliónov eur. Teraz sa zameriava na menšie akvizície. Situácia na organický rast firmy je dobrá. Podľa hovorcu Kapschu Marcusa Handla je makroekonomická situácia a ako by z nej mohli vyťažiť prevádzkovatelia mýtnych systémov témou rozhovorov. Vodou na ich mlyn je aj to, že štáty potrebujú peniaze, čo neškodí ich podnikaniu.
Erste Group a Viedenská burza práve na tieto dni zorganizovali v New Yorku propagačnú cestu rakúskych firiem. Handla uviedol, že na rozdiel od iných firiem záujem amerických investorov o Kapsch je veľký. Vysvetľuje si to tým, že po tom, ako Kapsch TrafficCom prevzal v USA hlavnú mýtnu spoločnosť, je v krajine všade prítomný.

Zdroj: TASR/APA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies