Kapitol po preventívnom uzatvorení po samovražde muža opäť otvorili

NETKY.SK • 12 Apríl 2015, 09:39 • 2 min
Kapitol po preventívnom uzatvorení po samovražde muža opäť otvorili

WASHINGTON - Komplex amerického Kapitolu po dvojhodinovom preventívnom uzatvorení opäť otvorili. Informovala o tom v noci nadnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Kapitol polícia evakuovala a uzavrela v sobotu z bezpečnostných dôvodov po tom, ako sa pred budovou zastrelil nemenovaný muž.

 

Hovorkyňa polície Kimberly Schneiderová potvrdila, že komplex po dočasnom uzatvorení otvoril v sobotu krátko pred 16.00 h tamojšieho času (22.00 h SELČ).

 

Okolie Kapitolu, sídla Kongresu Spojených štátov, ponechala polícia z dôvodu vyšetrovania incidentu pre dopravu uzatvorené.

 

Polícia tiež vyšetrovala podozrivý balíček, ktorý sa nachádzal v blízkosti komplexu. Podozrivý strelec bol podľa polície "zneškodnený strelnou ranou, ktorú si spôsobil sám".

 

"Kapitol bol uzavretý kvôli potenciálnej bezpečnostnej hrozbe. Nikto nemôže vstúpiť ani vyjsť," uviedla hovorkyňa polície Kimberly Schneiderová vo vyhlásení.

 

Podľa televízie NBC, ktorá citovala federálneho predstaviteľa, neexistujú žiadne náznaky, že by streľba bola teroristickým činom.

 

V Kongrese sa tento týždeň nekonalo žiadne zasadnutie, preto bolo v meste len málo poslancov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies