Kapela The Black Crowes ukončila činnosť

NETKY.SK • 17 Január 2015, 11:44 • 2 min
Kapela The Black Crowes ukončila činnosť

LOS ANGELES - Americká rocková skupina The Black Crowes ukončila činnosť. Informoval o tom gitarista Rich Robinson, ktorý tiež prezradil, že dôvodom rozpadnutia sú nezhody s bratom a frontmanom skupiny Chrisom Robinsonom.

slovakia

left justify in out

„Po tom, čo som počas ostatných 24 rokov mal výsadu písať a hrať hudbu The Black Crowes, sa s veľkým sklamaním a ľútosťou nachádzam v pozícii, keď musím oznámiť, že kapela sa rozpadla,“ napísal Rich Robinson vo vyhlásení. „Milujem svojho brata a rešpektujem jeho talent, no jeho súčasnú požiadavku, aby som sa vzdal rovného podielu z výnosov kapely a že náš bubeník Steve Gorman príde o sto percent svojho podielu, čím sa stane plateným zamestnancom, je niečo, s čím nemôžem súhlasiť,“ uviedol tiež. „Chcem sa srdečne poďakovať všetkým našim fanúšikom, priateľom v zákulisí a všetkým, čo boli súčasťou The Black Crowes,“ doplnil 45-ročný hudobník. 

 

The Black Crowes vznikli v roku 1989. Vo formácii od roku 2013 okrem Richa a Chrisa Robinsona a Stevea Gormana pôsobili aj Sven Pipien, Adam MacDougall a Jackie Greene. Kapela vydala osem štúdiových albumov, či kompiláciu Croweology (2010), ktorá ponúkla akustické verzie ich najznámejších hitov. Skupina mala prestávku v rokoch 2002 až 2005 a v roku 2012. 
Informácie pochádzajú z webovej stránky www.nme.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies