Kapela O.B.D. zverejnila lyric video k piesni Stereo

NETKY.SK • 22 September 2016, 15:44 • 2 min
Kapela O.B.D. zverejnila lyric video k piesni Stereo

BRATISLAVA - Slovenská kapela O.B.D. zverejnila lyric video k piesni Stereo. V novinke je možné vidieť okrem textu skladby aj fotografie skupiny. Autorom hudby a textu piesne je spevák Roman "Galo" Galvánek.

slovakia

left justify in out

"Skladba Stereo je taký kukuč cez kľúčovú dierku do bytu či domu hádam každého páru. Vonku chalani hrajú mača, no doma sme všetci pod papučou. Lenže v tomto prípade chlap vyhráva. Dosť bolo ženskej dominancie," povedal s úsmevom líder.


Gitarista Bronislav Dobrota verí, že novinka sa bude priaznivcom skupiny páčiť. "Je tam počuť jedinečnosť autora, takže sa môžete pripraviť na strhujúcu harmóniu a expresívny spev s päťdesiatimi odtieňmi sivej," vyjadril sa muzikant.


Skladba sa bude nachádzať na pripravovanom albume Stereo, ktorý formácia pokrstí 27. októbra v bratislavskom Nu Spirit Clube. Na nahrávke sa podieľal aj trubkár Martin Ďurdina, ktorý zomrel v roku 2014. "Je na ňom jedenásť piesní a prvýkrát aj skladba z klasickej hudby, ktorú som zložil pre Historické múzeum Slovenského národného múzea. Autorom všetkých nových songov som ja, pričom na jednej piesni s názvom Púpavy participoval aj Broňo Dobrota. Touto platňou sme definitívne dospeli," prezradil Galo.


Kapela O.B.D. (Orchester Bronislava Dobrotu) od svojho vzniku v roku 1993 stihla vydať albumy O.B.D. (1995), O.B.D. Zdraví (1996), Chupacabras (1998) a 7 a pol (2006). Medzi ich najznámejšie skladby patria Komáre, Džadžuli dža, Slnečný deň, Takto to funguje, Biely strom, Letím na Venušu, S mojím ohňom sa hraj, Zmoknutý vták alebo Prečo sa pýtaš?. Pri príležitosti 20. výročia založenia O.B.D. vyšla v roku 2013 Audiografia 1994 - 2008.

 

Formáciu v súčasnosti tvoria okrem spomínaných členov aj Martin Valihora a Richard Šimurka. Medzi hosťujúcimi muzikantmi sú napríklad Silvo Sališ, Juraj Majer, Marek Žilinec, Oliver Ďurčo a Marián Jaslovský.

 

 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies