Kandidát na primátora Nitry Švec odovzdal petičné hárky

NETKY.SK • 19 September 2014, 14:59 • 2 min
Kandidát na primátora Nitry Švec odovzdal petičné hárky

NITRA - Petičné hárky odovzdal dnes na Mestskom úrade v Nitre jeden z nezávislých kandidátov na primátora v novembrových komunálnych voľbách Róbert Švec.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol pre agentúru SITA, bolo tam približne 500 podpisov. V 80-tisícovej Nitre ich na zaregistrovanie potrebuje minimálne 400. O tom, či splnil všetky podmienky a jeho kandidatúra bude potvrdená, rozhodne komisia v stredu. „Pomáhal mi tím asi dvadsiatich ľudí a podpisy sme začali zbierať po tom, ako som v lete oficiálne oznámil svoju kandidatúru,“ povedal Švec, ktorý je predsedom Slovenského Hnutia Obrody. Zároveň dodal, že témou jeho kampane bude hlavne vyriešenie parkovania v meste, oživenie pešej zóny, spolupráca s neziskovými organizáciami a rozvíjanie aktivít a pracovných príležitostí predovšetkým pre mladých ľudí. Do kampane neplánuje investovať ani euro.

 

Švec kandidoval za primátora aj v predchádzajúcich dvoch volebných obdobiach. „Koľko hlasov som dostal po prvýkrát si už nepamätám, ale pred štyrmi rokmi som z desiatich kandidátov skončil na šiestom mieste s približne 400 hlasmi,“ dodal Švec. V Nitre sú v súčasnosti známi traja kandidáti na post primátora. Svoju kandidatúru oznámil súčasný primátor Jozef Dvonč, ktorého bude podporovať koalícia Smer-SD, KDH a SNS, a bývalý parlamentný poslanec Tomáš Galbavý, ktorý ide do volieb ako nezávislý. Termín na zaregistrovanie majú záujemcovia o posty primátorov, starostov alebo poslancov do nedele 21. septembra do polnoci.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies