Kandidát francúzskej pravice pre prezidentské voľby má ďalší problém

NETKY.SK • 30 Január 2017, 09:47 • 2 min
Kandidát francúzskej pravice pre prezidentské voľby má ďalší problém

PARÍŽ - Viac ako 180-tisíc ľudí podpísalo od piatka minulého týždňa petíciu, ktorou žiadajú manželku kandidáta francúzskej pravice pre prezidentské voľby Francoisa Fillona, aby vrátila 500-tisíc eur, ktoré zarobila ako asistentka poslanca Národného zhromaždenia.

slovakia

left justify in out

Penelope Fillonová robila asistentku svojmu manželovi - čo síce francúzske zákony umožňujú, nesmie však ísť o fiktívnu prácu. Následne ako asistentka pracovala aj pre Fillonovho náhradníka na poste poslanca, keď sa jej manžel stal členom vlády. Existuje ale podozrenie, že Fillonová bola v oboch prípadoch platená za prácu, ktorú nevykonala.

 

Petíciu na internete spustil Christophe Grébert, ktorý je poslancom miestneho zastupiteľstva v meste Puteaux v departemente Hauts-de-Seine. Vysvetlil, že ide o morálku a etiku, preto Fillonovú žiada, aby "Národnému zhromaždeniu, a teda aj nám, francúzskemu ľudu, vrátila 500.000 eur, ak reálne nevykonávala prácu poslaneckej asistentky".

 

Francois Fillon v nedeľu na predvolebnom zhromaždení požiadal, aby dali jeho manželke "pokoj", a pred svojimi prívržencami sa vyznal z lásky k nej.

 

Deň predtým spoločnosť Mediapart zverejnila, že Francois Fillon by mohol byť zapletený aj do prípadu sprenevery. Existuje podozrenie, že ako senátor vďaka zložitému systému vyplácania kompenzácií poslaneckým asistentom získal neoprávnene ďalšiu sumu peňazí z verejných zdrojov. Výška tejto finančnej čiastky by však "nemala prekročiť 25.000 eur", informoval dnes spravodajský portál 20Minutes.fr.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies