Kamióny majú počas sviatkov zakázaný vstup do centra Ríma

NETKY.SK • 24 December 2016, 11:22 • 2 min
Kamióny majú počas sviatkov zakázaný vstup do centra Ríma

RÍM - Nákladné vozidlá majú počas vianočných sviatkov zakázaný vstup do centra talianskej metropole Rím.

slovakia

left justify in out

Takéto bezpečnostné opatrenie, o ktorom v piatok informovala tamojšia starostka Virginia Raggiová, platí od dnešného dňa až do 26. decembra a následne od 31. decembra do 6. januára.

 

Výnimky však v rámci neho dostali dodávky jedla, pošty, liekov či peňazí, ktoré budú doručovať kamióny s hmotnosťou do 3,5 tony, spresnila Raggiovej kancelária.

 

Bezpečnostné opatrenie prijalo vedenie Ríma na základe odporúčaní od miestnej polície. Rozhodlo sa tak len štyri dni po pondelňajšom útoku kamiónom na vianočné trhy v Berlíne, ktorý si vyžiadal 12 mŕtvych a desiatky zranených, a ktorého predpokladaný páchateľ bol usmrtený v piatok nadránom pri prestrelke s talianskymi policajtmi na predmestí Milána.

 

Rímska polícia sa teraz zasadzuje tiež o posilnenie hliadok na potravinárskych trhoch, ktorých je v Ríme dovedna približne 350.

 

Vedenie Ríma zároveň v rámci posilnených bezpečnostných opatrení zakázalo aj silvestrovské používanie zábavnej pyrotechniky. Vyhlášku v tejto veci, platnú v čase od 29. decembra až do 1. januára, podpísala vo štvrtok starostka Raggiová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies