Johnson telefonoval so Zelenským. Rozprávali sa o darovaní salvových raketometov

NETKY.SK • 6 Jún 2022, 14:02 • 2 min
Johnson telefonoval so Zelenským. Rozprávali sa o darovaní salvových raketometov

KYJEV/LONDÝN – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok uviedol, že britský premiér Boris Johnson mu v telefonáte potvrdil dodanie nového balíka britskej vojenskej pomoci.

slovakia

left justify in out

Podľa Londýna pôjde o salvový raketový systém (MLRS) typu M270 americkej výroby. TASR informácie prevzala od agentúry Reuters.

 

„Hovoril som s Borisom Johnsonom. Povedal som mu o situácii na frontovej línii. Potvrdil mi dodanie nového balíka posilnenej obrany pre Ukrajinu. Nastolili sme aj otázku zintenzívnenia práce na bezpečnostných zárukách. Spoločne s Veľkou Britániou hľadáme spôsoby, ako sa vyhnúť potravinovej kríze a ako dosiahnuť uvoľnenie zablokovaných prístavov,“ napísal Zelenskyj na sociálnej sieti Twitter.

 

 

„Nemôžeme stáť bokom, kým ruské delostrelectvo zrovnáva mestá so zemou a zabíja nevinných civilistov,“ napísal na sociálnej sieti britský premiér Johnson. Spresnil, že Londýn daruje ukrajinským ozbrojeným silám samohybné obrnené raketomety, aby Ukrajinci mohli „účinne odraziť pokračujúci ruský nápor“.

 

 

Britský premiér bude v pondelok večer čeliť hlasovaniu o vyslovení nedôvery zo strany poslancov jeho Konzervatívnej strany. Johnson hlasovanie podľa vlastných slov vníma ako šancu, ktorou sa uzavrie kauza „partygate“ týkajúca sa večierkov počas lockdownu.

 

Možno vás zaujme: USA potvrdili dodávku moderných palebných systémov, uviedol Zelenskyj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona