Kambodžská polícia zasiahla proti štrajkujúcim pracovníkom odevného priemyslu

NETKY.SK • 21 December 2015, 13:42 • 2 min
Kambodžská polícia zasiahla proti štrajkujúcim pracovníkom odevného priemyslu

PHNOM PÉNH - Polícia vo východnej Kambodži použila dnes vodné delá na potlačenie protestu pracovníkov odevného priemyslu, ktorí sa dožadovali zvýšenia miezd. Najmenej desiatku demonštrantov pritom zatkla, informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Guvernér mesta Bavet, kde sa protest odohral, policajný zásah zdôvodnil tým, že demonštranti "ohadzovali továrne kameňmi a snažili sa rušiť ostatných pracovníkov".

 

Predseda a hovorca vlády provincie Svajrieng potvrdil zatknutie nešpecifikovaného počtu účastníkov protestu, ktorý podľa neho prilákal niekoľko tisíc ľudí.

Pracovníci priemyselného parku v meste Bavet začali minulý týždeň štrajkovať za to, aby sa v tamojších odevných závodoch od budúceho roka zvýšila minimálna mzda zo súčasných 128 na 148 dolárov. Podľa rôznych odhadov sa do akcie zapojilo 2000-30.000 ľudí.

 

Majitelia odevných tovární požiadali vládu, aby pomohla zastaviť tento štrajk, keďže podľa nich poškodzuje investičnú klímu v danom sektore, ktorý tvorí v Kambodži hlavný zdroj vývozu. Tamojších viac ako 700 závodov na výrobu odevov a obuvi zamestnáva približne 700.000 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies