Kamčatský vulkán skomplikoval medzinárodnú leteckú dopravu

NETKY.SK • 1 Jún 2011, 09:09 • 2 min
Kamčatský vulkán skomplikoval medzinárodnú leteckú dopravu

Kamčatský vulkán skomplikoval medzinárodnú leteckú dopravu

slovakia

left justify in out

img

Dym a popol zo sopky na Kamčatke si vynútil presmerovanie medzinárodnej leteckej dopravy na ruskom Ďalekom východe. Popri Kamčatke prechádza dôležitý letový koridor medzi Japonskom, Južnou Kóreou a Severnou Amerikou.
      Ako dnes informovala Ruská národná geofyzikálna služba (RNES), sopka Šiveluč v strednej časti Kamčatky začala chrliť stĺpy dymu, plynu a popola do výšky viac ako sedem kilometrov. RNES vydal oranžový, teda druhý najvyšší stupeň varovania.
      Sopka ešte nedosiahla štádium erupcie, v posledných týždňoch sa však aktivita v jej kráteri začala zvyšovať. V okolitom regióne už zaznamenali niekoľko menších zemetrasení.
      Vulkán v súčasnosti predstavuje potenciálne riziko pre leteckú dopravu a turistov. Najbližšie mesto je od neho vzdialené 50 kilometrov.
      Šiveluč, jeden z najväčších a najaktívnejších vulkánov Ruska, zaznamenal poslednú veľkú erupciu v roku 1956 a odvtedy máva opakované obdobia zvýšenej aktivity.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies