Kaliňák: Mimovládky sú niekedy flexibilnejšie ako štát

NETKY.SK • 25 Október 2015, 11:39 • 2 min
Kaliňák: Mimovládky sú niekedy flexibilnejšie ako štát

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák nevylúčil, že cirkvi či charitatívne organizácie môžu poskytnúť ubytovanie utečencom, ku ktorých prijatiu sa Slovensko zaviazalo.

slovakia

left justify in out

"Nie je to vylúčené, je to jedna z možností, že by mohli bývať v zariadeniach cirkví," uviedol minister. Ako ďalej objasnil, prvý pobyt býva vždy v záchytnom tábore, kde by sa mali určiť možnosti a schopnosti utečencov, potom nasleduje pobytový tábor a integračné centrum. "A kde to integračné centrum alebo pobytový tábor je a koho priestory využíva, je už len technický detail," myslí si Kaliňák.


Ministerstvo chce s mimovládnymi organizáciami spolupracovať aj v procese integrácie. "Naše záujmy v oblasti integračnej politiky s mimovládnymi organizáciami sa neminuli," tvrdí Kaliňák s tým, že mimovládky v niektorých oblastiach fungujú "lepšie ako štát, sú možno flexibilnejšie." To podľa neho treba využiť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies