Kaliňák: Klientske centrum za rok fungovania vybavilo viac ako 524-tisíc ľudí

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 17:14 • 2 min
Kaliňák: Klientske centrum za rok fungovania vybavilo viac ako 524-tisíc ľudí

BRATISLAVA – Klientske centrum v hlavnom meste navštívilo za jeden rok jeho fungovania viac ako 524.000 ľudí. Na dnešnej tlačovej besede tu uviedol minister vnútra Robert Kaliňák.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu vnútra vyjadril s fungovaním centra spokojnosť. „Som rád, že klienti, ktorí sem prišli, sa naučili využívať benefity tohto centra,“ uviedol.

 

Kaliňák pripomenul, že klientske centrum v Bratislave spustili do prevádzky na jar minulého roka a zhromaždili v ňom približne 15 úradov z desiatky adries. Tie podľa ministra vnútra v roku 2015 navštívilo 290.000 občanov, za posledný rok teda ide o výrazný nárast.

 

„Pomerne veľký počet tvoria ľudia, ktorí nemajú v Bratislave trvalý pobyt,“ upozornil Kaliňák. Ide teda o občanov, ktorí v hlavnom meste napríklad pracujú a využili možnosť si v Bratislave aj vybaviť potrebné doklady.

 

Zvlášť ocenil zlepšenie situácie na dopravnom inšpektoráte. „Vybavili sme viac ako 110.000 občanov, kým čakacia doba v bývalom sídle na Kopčianskej ulici bola 2,5 hodiny, v klientskom centre sme to stiahli na viac ako 22 minút,“ uviedol.

 

Priemerná čakacia lehota v klientskom centre je v súčasnosti 19 minút, podľa predstáv Kaliňáka by sa mala skrátiť ešte zhruba o štyri minúty.

 

Spokojnosť s fungovaním klientskeho centra vyjadrilo podľa neho 91 percent jeho návštevníkov.

 

Štátna tajomníčka MV SR Denisa Saková upozornila, že od 1. júla tohto roka by mali štatutári právnických osôb komunikovať s úradmi elektronickou formou. Musia si teda vybaviť elektronický občiansky preukaz s aktívnym čipom. Doteraz tak urobilo len 47,5 percenta štatutárov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies