Kalifornský úrad odmieta opravy motorov, ktoré navrhuje Volkswagen

NETKY.SK • 13 Január 2016, 08:45 • 2 min
Kalifornský úrad odmieta opravy motorov, ktoré navrhuje Volkswagen

SACRAMENTO - Kalifornský úrad pre čisté ovzdušie v utorok odmietol plán spoločnosti Volkswagen (VW) týkajúci sa úprav dvojlitrových naftových motorov so softvérom, ktorý umožnil motorom vypúšťať štyridsaťnásobne viac emisií ako je povolená norma.

slovakia

left justify in out

Úrad uviedol, že navrhovaná úprava nie je adekvátna, prípadne nie je dostatočne rýchla. Zároveň poznamenal, že bude pokračovať vo vyšetrovaní a taktiež v rozhovoroch so spoločnosťou VW s cieľom nájsť riešenie.


Štát Kalifornia aktuálne neuložil žiadne pokuty, vydá však správu o tom, že VW porušuje kalifornské pravidlá o kvalite ovzdušia. Šéf VW Matthias Müller sa v stredu stretne s Ginou McCarthyovou z Agentúry pre ochranu životného prostredia (EPA). Bude s ňou hovoriť o emisnom škandále, ktorý sa v USA dotýka takmer 600 tis. vozidiel a celosvetovo sa škandál týka do 11 mil. áut.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies