Kaká sa upísal Orlandu na tri a pol roka

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 11:10 • 2 min
Kaká sa upísal Orlandu na tri a pol roka

ORLANDO - Brazílskemu podnikateľovi Flaviovi Augustovi da Silvovi sa splnil sen, ako majiteľ budúceho účastníka severoamerickej MLS Orlando City angažoval najlepšieho svetového futbalitu roka 2007 podľa FIFA Kaká.

slovakia

left justify in out

"Chcem, aby sme sa stali druhým klubom v brazílskych srdciach," vyslovil Da Silva smelú ambíciu pri utorkovom predstavení svojej hviezdnej akvizície.

 

Tridsaťdvaročný stredopoliar rozviazal zmluvu s AC Miláno a v januári 2015 sa stane súčasťou orlandského kádra pri jeho premiére v MLS. Dovtedy bude na hosťovaní v FC Sao Paulo, kde sa začala jeho kariéra. Odtiaľ odišiel na európsky kontinent, v milánskom AC strávil šesť rokov a tešil sa z triumfu v Lige majstrov i talianskeho ligového titulu. Nasledovali štyri roky trápenia v Reale Madrid a návrat na San Siro. Bol pri zisku piateho brazílskeho titulu majstrov sveta v roku 2002, do nominácie na tohtoročný šampionát sa nedostal. V USA podpísal zmluvu na tri a pol roka. 

 

"Nebolo to o peniazoch. Poznáte moju situáciu. Mohol by som hrať kdekoľvek inde, keby mi išlo iba o peniaze. Beriem to ako životnú šancu pre mňa, moju rodinu. Hrať futbal v Spojených štátoch je čoraz zaujímavejšie," povedal Brazílčan, ktorého na letisku na Floride vítalo 200 fanúšikov. 

 

"Nezískali sme brazílsku superhviezdu, ale svetovú superhviezdu. Kaká sem neprišiel ukončiť kariéru, prišiel víťaziť. Znova sme zviditeľnili MLS," skonštatoval druhý z majiteľov Orlanda City PhilRawlins. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies