Kadyrov chce zložiť funkciu a odísť bojovať do Donbasu

NETKY.SK • 17 December 2014, 10:27 • 2 min
Kadyrov chce zložiť funkciu a odísť bojovať do Donbasu

MOSKVA - Čečenský líder Ramzan Kadyrov v utorok vyhlásil, že chce zložiť svoju vysokú funkciu a odísť do Donbasu bojovať s miestnymi milíciami. Informovala o tom na svojej stránke stanica NTV, ktorú cituje agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Povedal to v rámci svojich vyjadrení k trestnému oznámeniu podanému proti nemu na Ukrajine a hrozbám Kyjeva zaradiť ho na medzinárodný zoznam hľadaných osôb. “Môžu si hovoriť, čo len chcú. Ale chcem požiadať (ruského) prezidenta o povolenie skončiť na mojom poste s cieľom odísť do Donbasu a chrániť záujmy tých občanov, ktorí tam teraz bojujú," povedal Kadyrov.

 

Ukrajinská bezpečnostná služba iniciovala trestné konanie proti Kadyrovovi minulý týždeň za výroky proti trom ukrajinským poslancom. Kadyrov na oplátku prisľúbil dať podnet na stíhanie týchto poslancov, ktorých obvinil z podpory nedávneho útoku na dopravnú políciu v Groznom. Traja ukrajinskí zákonodarci Juri Beryoza, Andrij Levus a Ihor Moisejčuk sa snažia o destabilizáciu situácie v Rusku vrátane Čečenska, napísal Kadyrov na jednej svojej stránke na sociálnych sieťach. Okrem poslancov sa trestnému oznámeniu nevyhne ani ukrajinská bezpečnostná služba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies