Kaddáfí údajne zvažuje odchod do exilu

NETKY.SK • 10 Marec 2011, 12:50 • 2 min
Kaddáfí údajne zvažuje odchod do exilu

Kaddáfí údajne zvažuje odchod do exilu

slovakia

left justify in out

img

Líbyjský vodca Muammar Kaddáfí údajne predsa len zvažuje odchod do exilu, informovali dnes dubajské noviny al-Baján s odvolaním sa na Kaddáfího dôverníka.
      Kaddáfího podľa zdroja šokovalo, že po začiatku protestov proti jeho režimu pred tromi týždňami sa od neho odvrátilo viacero jeho verných. Obáva sa údajne leteckého útoku "zradcov" z radov vzdušných síl na jeho sídlo v Tripolise, preto uvažuje, či nemá Líbyu opustiť. Konkrétne premýšľa o exile v Čade alebo Nigeri, uviedol denník.
      Portugalský denník Público medzitým priniesol správu o tom, že Kaddáfí by mohol súhlasiť s rozhovormi o odovzdaní moci. Denník sa odvolával na diplomatický zdroj, ktorý o záležitosti informoval po stretnutí portugalského ministra zahraničných vecí Luisa Amada s Kaddáfího vyslancom.
      Zdroj Público zároveň upozornil, že vyjadrenie Kaddáfího vyslanca o tom, že Tripolis by súhlasil so "začatím procesu rokovaní o zmene" moci v krajine, je potrebné vnímať s rezervou. Nezaznelo totiž v úvode stretnutia, ale až v reakcii na návrhy Amada na ukončenie bojových akcií proti vzbúrencom a pokojnú zmenu moci v Líbyi.

Zdroj: TASR/DPA, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies