K štrajku v doprave sa pridajú aj zdravotníci a učitelia

NETKY.SK • 14 Jún 2011, 07:42 • 2 min
K štrajku v doprave sa pridajú aj zdravotníci a učitelia

K štrajku v doprave sa pridajú aj zdravotníci a učitelia

slovakia

left justify in out

img

Okrem českých železničiarov a zamestnancov MHD v Prahe a niektorých ďalších veľkých mestách sa vo štvrtok do štrajku proti vládnym reformám zapoja i učitelia a symbolicky aj časť zdravotníkov. Učitelia chcú vyučovanie prerušiť na pravé poludnie a zdravotníci dnes avizovali, že budú pacientom vysvetľovať ciele štrajku.
      Odbory trvajú i na tom, že vo štvrtok zablokujú niektoré dôležité komunikácie v hlavnom meste. Sľúbili však, že diaľnice a hraničné priechody blokovať nebudú.
      Blokáda ciest v Prahe bude podľa predsedu Asociácie samostatných odborov Bohumíra Dufka zameraná primárne proti "papalášom". Podrobnosti a miesta chystaných blokád však odbory zatiaľ taja.
      Českomoravská konfederácia odborových zväzov odhaduje, že vo štvrtok sa do štrajku zapojí najmenej 120.000 jej členov. Prinajmenšom stovky - pravdepodobnejšie však až tisíce - odborárov prídu vo štvrtok o 09.00 h na Palackého námestie v Prahe, kde sa má konať oficiálna demonštrácia proti vládnym reformám v oblasti daní, dôchodkov, zdravotníctva a sociálnych služieb.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies