K športu patria nielen úspechy ale aj zranenia

NETKY.SK • 1 Marec 2013, 13:39 • 2 min
K športu patria nielen úspechy ale aj zranenia

K športu patria nielen úspechy ale aj zranenia - Ostatné športy Dennodenne sa stretávame nielen v médiách ale aj osobne so športovcami, ktorí sa pohybujú pri svojich športových výkonoch na hraniciach ľudských možností. Málokto si však uvedomuje aká tenká

slovakia

left justify in out

imgDennodenne sa stretávame nielen v médiách ale aj osobne so športovcami, ktorí sa pohybujú pri svojich športových výkonoch na hraniciach ľudských možností. Málokto si však uvedomuje aká tenká čiara je medzi úspechom a neúspechom. Jednou z najnepríjemnejších a najneočakávanejších prekážok na ceste za úspechom býva zranenie športovca. Veľakrát si ani samotní športovci nepripúšťajú riziko, s akým do súťaže alebo zápasu nastupujú.

     Silový trojboj je šport, kde športovci predvádzajú výkony ktoré sú veľakrát nielen za hranicami ľudských možností, ale aj za hranicami chápania. Málokto si vie predstaviť drep s činkou na pleciach, ktorá váži viac ako pol tony. Pred takouto činkou už má aj športovec rešpekt. Takáto činka však vie aj doslovne "ublížiť".

     Toto sa stalo aj v októbri minulého roku na majstrovstvách Slovenska družstiev v silovom trojboji v Giraltovciach. Jeden z najlepších slovenských juniorských trojbojárov, majster sveta a svetový rekordér Dávid Bendík sa v treťom pokuse pokúšal drepnúť 330 kg. Vzhľadom na telesnú hmotnosť pretekára, keď Dávid vážil na súťaži necelých 90 kg si už viacerý spočítajú..., že by v prípade úspešného pokusu išlo o skvelý výkon. Lenže po prvých dvoch úspešných pokusoch sa v treťom stalo to, čo zamrazilo všetkých v športovej hale. Dávid skončil po tomto pokuse v Prešovskej nemocnici s diagnózou roztrhnutý predný skrížený väz v ľavom kolene. Ešte v ten večer podstúpil Dávid prvú operáciu v Prešove. Po troch mesiacoch podstúpil Dávid druhú operáciu, tento krát už v Poprade. Jaroslav Južanin, ortopéd v Popradskej nemocnici mal ťažkú úlohu. Náročná operácia - plastika kolena našťastie dopadla tak, že je reálny predpoklad Dávidovho návratu na súťažné pódia po predpokladanej polročnej rekonvalescencii.

 Na fotografii Dávid Bendík po plastickej operácii kolena. 

Zdroj: Rudolf Siska

Foto: Rudolf Siska



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies