Južná Kórea: Vládny výbor plánuje opätovne povoliť ICO

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 18:00 • 2 min
Južná Kórea: Vládny výbor plánuje opätovne povoliť ICO

SOUL – Južná Kórea plánuje znova legalizovať počiatočné ponuky mincí (ICO). Informáciu priniesli miestne médiá.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Komisia Národného zhromaždenia oznámila, že sa bude usilovať o posilnenie právneho základu kryptomien v krajine, ktorého súčasťou by bolo aj zrušenie zákazu ICO, ktorý vláda vydala ešte v septembri 2017.

 

"Musíme vytvoriť pracovnú skupinu, v ktorej budú aj súkromní odborníci, aby sme zlepšili transparentnosť obchodovania s kryptomenami a vytvorili zdravé obchodné prostredie," uviedla komisia. "Vytvoríme tiež právny základ pre obchodovanie s kryptomenami, vrátane povolenia ICO, prostredníctvom Stáleho výboru Národného zhromaždenia."

 

img

 

Rozhodnutie juhokórejskej vlády zakázať ICO sa stretlo s veľkým odporom, ale pozornosť verejnosti sa následne obrátila na hroziaci úplný zákaz kryptomien v krajine. Obavy verejnosti vyústili v januári tohto roka do masových protestov a žiadali odstúpenie vysokých predstaviteľov vlády.

 

Následne došlo k urýchlenému formalizovaniu domáceho trhu s kryptomenami, pričom ťarchu nových opatrení niesli najmä kryptoburzy, ktorým koncom januára vláda zakázala anonymné obchodovanie a obchodníci mali povolené používať iba jeden účet spojený s ich menom.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies