Cestujete na lyžovačku do Rakúska? Tieto informácie sa vám oplatí vedieť!

NETKY.SK • 28 December 2023, 09:16 • 2 min
Cestujete na lyžovačku do Rakúska? Tieto informácie sa vám oplatí vedieť!

Pokiaľ plánujete lyžovačku v Rakúsku, prinášame vám rady a upozornenia, ktoré je dobré vedieť ešte pred cestou.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahranićných vecí prinieslo prehľad užitočných rád a upozornení pred cestou, aby si Slováci zimnú dovolenku v Rakúsku užili bez zbytočných komplikácií.

#POISTENIE zodpovednosti
Mnohí na poistenie zabúdajú, napriek tomu, že pri letných dovolenkách je to štandard. Nezabudnite sa poistiť aj pred zimnými výletmi.

#NEHODA alebo #ÚRAZ
V prípade nehody alebo úrazu volajte medzinárodné číslo 112, kde vás operátor priamo prepojí alebo zalarmuje príslušné zložky.

Požívanie ALKOHOLU
Počas lyžovania nepožívajte alkohol. Keď vaše kroky zavítajú do Apres ski, myslite na to, že vonku môžu byť mínusové teploty a námraza.

Správanie sa na ZJAZDOVKE
Lyžiari, snowboardisti a bežkári sa musia správať tak, aby s prihliadnutím na svoje technické zdatnosti, vlastnosti zjazdovky a aktuálnu situáciu, neohrozili vlastnú bezpečnosť a ani bezpečnosť iných.

#DOPRAVA
Nezabudnite na zimné pneumatiky, pribaľte reťaze a myslite na to, aby ste mali dostatok pohonných hmôt. Nie vždy sú všetky cesty okamžite odhrnuté, najmä vo vyšších polohách na to treba myslieť, terén býva aj pri hoteloch náročný.

V prípade #NÚDZE kontaktujte
Prvá pomoc: +43 144/141
Polícia: +43 133
Hasiči: +43 122
Slovenské veľvyslanectvo v Rakúsku (Slowakische Botschaft in Österreich) +436643401861 (linka neslúži na bežné konzulárne informácie, volajte v prípade ohrozenia zdravia alebo života, policajného zadržania, odcudzenia/straty dokladov).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Ministerstvo zahraničných vecí SR (www.facebook.com/mzv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies